Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Praha zprostředkuje peníze na školní obědy dětem v nouzi. Půjdou z evropských fondů

Magistrát hlavního města zajistil peníze z evropských fondů pro na obědy školáků v tíživé situaci. Do projektu Operačního programu potravinové a materiální pomoci se přihlásilo 95 škol, které získají podporu okolo 4,5 milionu korun.

Potravinovou pomoc dětem ve vážné sociální nouzi vyhlásilo Ministerstvo práce a sociálních věcí v březnu minulého roku a letos ji prodloužilo na další školní rok.

„Zájem o pokračování projevilo stávajících 87 škol a dalších 8 nových se do projektu chce zapojit. Podpora je předběžně odhadována na 4,5 milionu korun,“ informoval v tiskové zprávě tiskový mluvčí magistrátu Vít Hoffman.

Školy nebo jídelny zapojené do projektu se postarají o nákup potravin, uvaření jídel a jejich distribuci dětem. Ústavy pak předkládají pravidelné zprávy o čerpání financí a ke konci projektu zpracují celkové přehledy.

„Poskytnutím bezplatných školních obědů bychom rádi pomohli zdravému tělesnému vývoji dětí, a to prostřednictvím vyvážené stravy po celý školní rok. Naší snahou je také pomoci s lepším začleněním dětí do školního kolektivu přes společné stolování,“ uvedl radní pro oblast školství Vít Šimral (Piráti).

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky školy, obědy, dotace, evropské fondy, děti, magistrát, Praha, projekt, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Vít Šimral, Česká pirátská strana, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha zprostředkuje peníze na školní obědy dětem v nouzi. Půjdou z evropských fondů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.