Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Školáci dnes převzali vysvědčení. Žákům začínají letní prázdniny

Žáci a studenti dnes převzali vysvědčení za svou celoroční práci. Končí školní rok, který kvůli epidemii covidu-19 strávili po řadu týdnů výukou na dálku. Od čtvrtka začnou letní prázdniny. Řada dětí jako každý rok vyjede na oblíbené tábory, podmínkou účasti na nich bude test na covid-19, potvrzení o očkování nebo o prodělané nákaze. Na začátku července se podle meteorologů ochladí. Většinou bude oblačno s teplotami mezi 20 až 24 stupni. Do lavic se děti vrátí ve středu 1. září.

Prvňáčkům v Praze 6 předal vysvědčení ministr Plaga

Hodnocení celoroční píle si dnes odnese zhruba 1,4 milionu žáků základních a středních škol. Předávání vysvědčení si nenechal ujít ani ministr školství Robert Plaga (za ANO). Zakončení školního roku se zúčastnil u prvňáčků v Základní škole a Mateřské škole Věry Čáslavské v Praze 6, kde potom rovněž slavnostně vyvedl odcházející žáky devátých ročníků.

Základní a střední školy byly v končícím školním roce kvůli epidemii covidu-19 pětinu až dvě třetiny času zavřené. Situace se lišila na různých stupních a typech škol. Nejvíce času doma strávili středoškoláci. Naopak nejdéle byly třídy otevřené pro handicapované žáky speciálních škol. Víc byly děti doma v druhém pololetí, a to kvůli březnové vlně epidemie.

Podobně jako už v pololetí doporučilo ministerstvo školství i pro závěrečné hodnocení využít více slovního hodnocení, případně v kombinaci s tradiční klasifikací. Podle zjištění České školní inspekce ale v pololetí zůstala i přesto většina škol u známek. Slovní či kombinované hodnocení využila podle inspekce aspoň v některých třídách asi čtvrtina škol a do budoucna o tom uvažovalo dalších asi šest procent základních škol.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha 12

Štítky ČR, školy, vysvědčení, prázdniny, COVID-19, epidemie, Robert Plaga, Praha, Věra Čáslavská, ANO 2011, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česká školní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci dnes převzali vysvědčení. Žákům začínají letní prázdniny  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.