Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nejmodernější knihovna v Česku zavádí bezplatné prohlídky. Vydejte se na exkurzi

Největší a nejstarší knihovna technické literatury v České republice, která je zároveň nejmodernější institucí svého druhu u nás, nově nabízí zájemcům mimořádné a bezplatné exkurze. Vydejte se prozkoumat budovu, která pojme více než jeden a půl milionu svazků.

Národní technická knihovna je největší a zároveň nejstarší knihovna technické literatury v České republice. V moderní budově v centru Kampusu Dejvice nabízí instituce klíčové informační zdroje, kvalitní služby a velkorysý prostor pro studium a týmovou práci. Funguje také jako společenské centrum s galerií, kavárnou a konferenčním sálem.

Prohlídky určené široké veřejnosti jsou naplánovány na každý čtvrtek od 10 hodin. Stačí přitom, aby se zájemci dostavili vždy v 9.50 hodin před Ballingův sál v přízemí budovy.

Komentované exkurze svého sídla v dejvickém kampusu nabízí Národní technická knihovna běžně zdarma jen studentům středních, vyšších odborných a vysokých škol a dále pracovníkům výzkumných a vývojových pracovišť, knihoven a informačních center. V ostatních případech je prohlídka zpoplatněna. Nyní se však podmínky mění, protože kvůli protikoronavirovým opatřením z posledních měsíců se dovnitř dostanou pouze registrovaní uživatelé. Vstup na jednorázový lístek nyní není možný.

„Během exkurze se návštěvníci seznámí s historií a nabízenými službami knihovny, prohlédnou si architekturu nové budovy a dozvědí se mnoho zajímavostí. Uvidí například věrnou kopii dekretu z roku 1717, kterým zemské stavy jmenovaly Christiana Josefa Willenberga prvním stavovským profesorem inženýrství. Položily tak základy dnešnímu Českému vysokému učení technickému i Národní technické knihovně," uvedla tisková mluvčí instituce Michaela Pánková. Architektonicky oceňovanou budovu si návštěvníci projdou od přízemí až po nejvyšší patro.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Národní technická knihovna

Štítky Národní technická knihovna, knihy, exkurze, prohlídka, knihovna, Česko, Kampus Dejvice, Christian Josef Willenberg, literatura, České vysoké učení technické v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejmodernější knihovna v Česku zavádí bezplatné prohlídky. Vydejte se na exkurzi  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.