Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Praha 7 nabídne ukrajinským středoškolákům kurzy češtiny zdarma

Sedmá městská část připravila od září pro ukrajinské studenty středních škol kurzy českého jazyka zdarma. V pěti třídách po dvanácti potrvají až do konce února a budou zahrnovat i reálie a vysvětlení českého školského systému. Projekt Sedmička financuje z Programu podpory ukrajinských uprchlíků.

Kurzy jsou určeny pro mladé od patnácti do devatenácti, pokud bude místo, mohou být přijati i starší. Celkem Praha 7 nabízí šedesát míst v pěti třídách po dvanácti.

„Hlásit se mohou zájemci z celé Prahy. Chceme pomoci mladým lidem, kteří v současné době nemají šanci dostat se na střední školy, více si osvojit jazyk, připravovat se na studium 
a neztratit dalšího půl roku bez jakékoli perspektivy na zapojení do zdejšího vzdělávacího systému,“ uvedla v tiskové zprávě místostarostka Hana Šišková (Praha Sobě).

Lekce začínají 4. září a potrvají až do 29. února příštího roku. Registrace se uzavřou 27. srpna. Vyučování potrvá čtyři hodiny každý den, pět dní v týdnu. „Jedná se o intenzivní dopolední výuku českého jazyka spojenou s osvojením základních reálií a prohloubením orientace v českém školním systému,“ popsal mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš.

Studenty po ukončení kurzu lektoři přezkouší, aby zjistili, zda jsou připraveni na případné složení certifikované jazykové zkoušky z češtiny.

Kurz je pro účastníky zdarma, finance na něj Praha 7 získala z z Programu podpory ukrajinských uprchlíků a rozvoje sociální soudržnosti na území hl. m. Prahy pro rok 2023.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky čeština, Ukrajina, střední škola, studenti, kurzy, Praha 7

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 7 nabídne ukrajinským středoškolákům kurzy češtiny zdarma  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.