Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Plameňáci v Zoo Praha se ujali mláděte jiného druhu. Starají se o něj vzorně

Pár plameňáků kubánských se ujal mláděte plameňáka růžového. Do změny rodičů zasáhli chovatelé z obav o bezpečné vylíhnutí mláděte. Byť se jedná o jiný druh plameňáka, nevlastní rodiče malého ptáčete to na sobě nedávají znát. Starají se o něj vzorně a na střídačku.

„Původním rodičům bylo vajíčko odebráno, abychom měli větší jistotu vylíhnutí. To je častá praxe, jelikož by snůška mohla být ohrožena hašteřením dospělců nebo nyní i při vysokých teplotách či naopak přívalových bouřkách,“ vysvětlil kurátor ptáků Antonín Vaidl. Návštěvníci zoo tak mohou v těchto dnech zahlédnout ve výběhu plameňáků kubánských celou vícedruhovou rodinku.

Vybraný pár vyhodnotili chovatelé jako spolehlivý

„Po vylíhnutí mláděte před dvěma týdny jsme ho podložili pod spolehlivější pár, avšak zajímavé může být, že jiného druhu plameňáků – plameňáků kubánských. Jsou osvědčení a navíc procházeli inkubačním obdobím, takže se náhradního mláděte ihned ujali,“ doplnil Vaidl.

Pražská Zoo má v současné době ve své péči tři druhy plameňáků, v zoo jsou pak k nalezení na dvou místech. Plameňáci kubánští jsou spolu s chilskými ve výběhu vedle tapírů čabrakových v expozici Vodní světy. Výběh plameňáků růžových, od kterých bylo mládě odebráno, lze nalézt na druhé straně expozice vedle gibonů stříbrných.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Štítky Zoo, plameňáci, pěstouni, mládě, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plameňáci v Zoo Praha se ujali mláděte jiného druhu. Starají se o něj vzorně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.