Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Praha 7 opraví základní školy v nevyhovujícím stavu

Radnice Prahy 7 nechá opravit elektroinstalaci v základní škole Františky Plamínkové. Důvodem je velmi špatný stav elektrických rozvodů v hlavní budově školy. Vyplývá to z dokumentu, který v pondělí projednají zastupitelé městské části a kterým schválí veřejnou soutěž na projektanta. Přesné náklady zatím nejsou známy. Radnice se také chystá letos v létě opravit střechy školy na Strossmayerově náměstí a v příštím roce v Letohradské. V městské části je dohromady 17 obecních mateřských a základních škol.

„Je to další z kroků, kdy opravujeme naše školy, které jsou 100 i více let staré. V ZŠ Fr. Plamínkové je ještě původní hliníková elektroinstalace, která je v naprosto nevyhovujícím stavu. Je problém třeba jen v počítačové učebně spustit všechny počítače naráz,“ řekl místostarosta Pavel Zelenka (Praha 7 Sobě), který v pondělí zastupitelům materiál předloží.

Radnice už nechala ve škole kompletně vyměnit střechu a krovy a udělala nutné klempířské a zámečnické práce na střeše a střešních oknech. Dělníci vyčistili římsy a štíty a vyměnili hromosvod. Opravy se dočkala také plochá střecha nad jídelnou a fasáda školy ve dvoře. Opravy vyšly na 18,2 milionu korun.

V městské části vznikne i úplně nová škola

V následujících letech plánuje městská část postupně opravit střechy a kompletně vyměnit elektrorozvody ve všech školách, které radnice provozuje. „Střechy ZŠ T. G. Masaryka a ZŠ Fr. Plamínkové máme hotové a v roce 2022 jsme dokončili kompletní výměnu elektrorozvodů v ZŠ Strossmayerovo náměstí a Korunovační. Letos v létě budeme pokračovat další etapou v ZŠ Tusarova a začneme první etapu v ZŠ Umělecká,“ řekla letos v únoru radní Hana Šišková (Praha 7 Sobě).

V Praze 7 je plánována rovněž výstavba zcela nové školy, která ponese jméno spisovatele, humoristy a zpěváka Jana Vodňanského, který zemřel v březnu 2021. Škola bude stát na místě bývalé Přádelní ulice a vytvoří nároží jednoho z bloků chystané výstavby. Škola bude mít kapacitu 540 míst. Stavba by mohla začít v březnu příštího roku.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto Praha 7

Štítky vzdělání, , školství, Praha 7, rekonstrukce, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Praha 7 opraví základní školy v nevyhovujícím stavu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.