Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žáci nominovali učitele do ankety Zlatý Ámos. Nejvíc nominovaných je z Prahy

Žáci základních a středních škol nominovali do třicátého ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele v Česku Zlatý Ámos 65 pedagogů, tedy o 15 méně než loni. Oblíbení učitelé a učitelky, které jejich žáci do soutěže přihlásili, jsou z různých krajů republiky. Vítěze vybere porota ve finále v pátek 24. března, jeho korunovace bude následující den na tradičním Kantorském bále v Praze spojeném s oslavou Dne učitelů.

V Praze žáci nominovali celkem jedenáct učitelů

Školáci a středoškoláci mohli své oblíbené učitele do soutěže přihlásit do konce prosince 2022. Častěji tak činili žáci základních škol, kteří do soutěže poslali 44 přihlášek. Dalších 21 učitelů nominovali studenti středních škol.

Nejčastěji žáci a studenti nominovali podobně jako v minulých ročnících soutěže pedagogy ze škol v Praze. V hlavním městě republiky působí 11 nominovaných.

V Praze žáci nominovali Milana Arnera z Konzervatoře a střední školy Jana Deyla v Praze 1, Tomáše Botlíka Nuce ze Střední odborné školy Drtinovy v Praze 5, Jindřišku Černou ze Základní univerzitní školy Lvíčata v Praze 6, Elišku Golmanovou z FZŠ Mezi Školami, Davida Jordu ze Střední školy pro sluchově postižené v Praze 5, Ivana Kráĺa ze ZŠ Sázavská v Praze 2, Kateřinu Kubrovou ze ZŠ náměstí Curieových v Praze 1, Magdalenu Lempochnerovou ze Základní školy Londýnská v Praze 2, Pavla Šípa ze ZŠ Křimická a Blanku Novotnou a Marinu Vavroňovou obě ze Základní školy Ke Kateřinkám v Praze 4.

Nejoblíbenější učitel Česka je z Prahy. Zlatého Ámose získal Tomáš Pírek

28. ročník ankety o nejoblíbenějšího učitele České republiky Zlatý Ámos ovládl učitel Tomáš Pírek, pedagog ze Základní školy U Krčského lesa v Praze. Je 17. mužem, který za posledních 28 let anketu vyhrál. Získal i sympatie žáků soutěžících škol...

Vítěz bude korunován 25. března na Kantorském bále v hotelu Ambassador

„Nominace do Zlatého Ámose je největším uznáním, kterého se učitelkám a učitelům může dostat. Zvítězili u nejpřísnější poroty – u svých žáků,“ uvedl v tiskové zprávě zakladatel a ředitel ankety Ladislav Hrzal.

V lednu a v únoru čeká žáky a studenty, kteří své učitele do soutěže přihlásili, obhájení nominace před porotou. Z regionálních kol postoupí nejvýše 16 kandidátů do semifinále, které se bude konat v březnu v prostorách ministerstva školství. Z nich maximálně šest postoupí do závěrečného celorepublikového kola. Finále soutěže, které se uskuteční v Praze v pátek 24. března, se bude moci zúčastnit i veřejnost. O den později bude vítěz korunovaný na Kantorském bále v hotelu Ambassador, Zlatá husa v Praze. V minulých letech se soutěž kvůli epidemii covidu-19 konala on-line.

Kromě Zlatého Ámose se bude letos udílet rovněž ocenění Dětský Ámos, jehož nositele vybere dětská porota, a Ámos sympaťák. Držitel této ceny vzejde na základě hlasování na webu dětského kanálu České televize. Svého Ámose vyberou ze všech přihlášených rovněž ČT edu a partneři ankety.

Loni soutěž vyhrál učitel matematiky Marek Valášek z Anglicko-českého gymnázia Amazon v Praze, který kromě Zlatého Ámose získal tituly Pražský Ámos, Ámos sympaťák a Ámos ČT. Jedná se o 18. muže, který kdy anketu vyhrál. Dosud nejvíce nominací, a to 92, poslali děti a mladí lidé do soutěže ve školním roce 2019/2020.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zlatý Ámos

Štítky učitelé, anketa, žáci, Zlatý Ámos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci nominovali učitele do ankety Zlatý Ámos. Nejvíc nominovaných je z Prahy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.