Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejoblíbenější učitel Česka je z Prahy. Zlatého Ámose získal Tomáš Pírek

28. ročník ankety o nejoblíbenějšího učitele České republiky Zlatý Ámos ovládl učitel Tomáš Pírek, pedagog ze Základní školy U Krčského lesa v Praze. Je 17. mužem, který za posledních 28 let anketu vyhrál. Získal i sympatie žáků soutěžících škol a kromě titulu Zlatý Ámos si odnesl i titul Dětský Ámos.

Žáci letos do ankety poslali 83 nominací. Bylo to o devět přihlášek méně než v loňském rekordním ročníku. Regionálních kol, která se konala podobně jako páteční finále on-line, se podle webu soutěže nakonec zúčastnilo 48 učitelů. Do semifinále postoupilo sedm žen a šest mužů, z nichž se do finále dostali čtyři učitelé a dvě učitelky.

Šest finalistů se o korunu krále českých učitelů utkalo online v několika disciplínách. Jednou z dosciplín bylo například to, aby během jedné minuty naučili diváky něco ze svého oboru tak, aby na to nikdy nezapomněli. Vzhledem k současné epidemické situaci a uzavřeným školám nechyběly ani ukázky online výuky.

Porota v čele se známým psychiatrem a spisovatelem Janem Cimickým se radila na dálku a neměla to vůbec jednoduché. Ale jak se ukázalo, nakonec se shodla s hodnocením dětské poroty. Tomáš Pírek tak získal dva čestné tituly a stal se právem reprezentantem všech oblíbených učitelek a učitelů.

„Jsem moc rád, že i přes komplikovanou situaci se nám podařilo 28. ročník ankety uspořádat a připomenout tak, že 28. březen je významný den - narození J. A. Komenského,“ uvedl zakladatel a ředitel ankety Zlatý Ámos Slávek Hrzal. „Byla to i pro nás nová zkušenost. Už teď se všichni těšíme na nový ročník, na osobní setkávání s uznávanými učitelkami a učiteli a jejich žáky. Protože anketa Zlatý Ámos je o nich a pro ně.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Zlatý Ámos

Štítky Zlatý Ámos, soutěž, učitelé, Praha, anketa, Česko, Jan Amos Komenský, Jan Cimický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejoblíbenější učitel Česka je z Prahy. Zlatého Ámose získal Tomáš Pírek  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.