Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do popelnice ani do zoo stromeček nepatří. Přečtěte si, jak se zbavit vánočního stromu

Vánoce i Silvestr už jsou za námi a lidé se začínají zbavovat vánočních stromků. Je dobré vědět, jak se stromkem naložit tak, aby nadělal co nejméně starostí pracovníkům úklidových firem. Nejjednodušším legálním řešením je položit strom vedle kontejnerů na odpad.

Velkou chybou je házet vánoční stromy do kontejnerů na odpad, chybu naopak lidé neudělají, pokud strom položí vedle popelnic, a to i to i těch na tříděný odpad. Nejlepším termínem je den, kdy má úklidová služba na programu vyvážení stromů. Úklidová služba s vývozem stromů počítá až do konce února.

Existují však i další způsoby, jak se zbavit symbolu Vánoc a nikomu nezpůsobit problémy. Lidé mohou využít sběrné dvory. Dřevěný odpad je drcen ve štěpkovačích a následně je použitý pro ekologický ohřev.

Vánoční strom na Staromáku šel k zemi. Na větvích si pochutnají zvířata ze zoo

Dnes ráno byl ze Staroměstského náměstí odinstalován vánoční strom. Na jeho větvích si pochutnají zvířata z pražské zoologické zahrady. Trhy v Praze trvaly osmatřicet dní a byly zařazeny mezi TOP 5 v Evropě.

Do zoo stromy nepatří

V pražské zoologické zahradě sice skončil strom ze Staromáku, ale na stromečku, který stál někde doma v obýváku si zvířata nepochutnají. Zoologická zahrada nepřijímá stromky od lidí, aby zaměstnanci neriskovali, že se zvíře poraní spolknutím zapomenuté ozdoby nebo háčku.

Tip pro zahrádkáře

Větve a jehličí mohou posloužit zahrádkářům. Právě jehličí totiž dodá rostlinám stabilní teplotu a ochrání je před mrazem. Kdo má kompostér, nemusí se bát vložit do něj větve i kmen. Tímto způsobem bude strom zlikvidován nejvíce ekologicky.

První jarní grilovačka

Dalším řešením je nechat si strom na první jarní grilovačku. Proschnutý kmen, větve i jehličí dobře poslouží při zakládání ohně a první grilovací párty se stane příjemnou vzpomínkou na Vánoce.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky vánoční strom, svoz, odpad, Vánoce, Praha, strom, vánoční stromek, jehlice, ZOO Praha, Staroměstské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do popelnice ani do zoo stromeček nepatří. Přečtěte si, jak se zbavit vánočního stromu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.