Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTOGALERIE: V Praze je ruská technika z války na Ukrajině. Lidé po ní skákali, teď ji chrání ploty

V Praze dnes patnáct minut před sedmou večerní oficiálně začala výstava vojenské techniky ruských okupantů, kterou zneškodnili ukrajinští vojáci při aktuálně probíhajícím válečném konfliktu. Na Letenské pláni mohou zájemci vidět ruský tank T-90, protitankový komplet Šturm nebo protiletadlový systém Buk. Výstavu pořádá Ukrajinská ambasáda.

„Ukrajinská ambasáda se i touto cestou snaží po celé Evropě udržet zájem lidí o obranu Ukrajiny“

Dnes před sedmou hodinou večerní byla na Letné oficiálně zahájena Výstava ruské vojenské techniky zneškodněné na Ukrajině. Vojenskou techniku na Letnou přivezlo ukrajinské ministerstvo vnitra. „Dovezli jsme ruský tank T-90, komplet Šturm, systém Buk a další techniku, pozůstatky střel vypálených ruskou armádou na ukrajinská města,“ napsal na Twitteru ukrajinský velvyslanec Jevhen Perebyjnis.

Zahájení výstavy se zúčastnili například eurokomisařka pro vnitřní věcí Ylva Johansson, ministr vnitra České republiky Vít Rakušan (STAN), ukrajinský ministr vnitra Denys Monastyrskyj, primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) a starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha sobě). „Ukrajinská ambasáda se i touto cestou snaží po celé Evropě udržet zájem lidí o obranu Ukrajiny,“ uvedl na Facebooku Jan Čižinský.

Výstava potrvá do 24. července

Technika byla na místě už v neděli odpoledne, kdy byla na nákladních autech. Během neděle poutala pozornost hlavně rodin s dětmi, přičemž některé děti i někteří dospělí po strojích šplhali. Dnes už jsou stroje obehnány mobilním oplocením.

Výstava v Praze potrvá do 24. července, pořádají ji ukrajinská ministerstva obrany, zahraničí a vnitra, městská část Praha 7 a Paměť národa za podpory českých ministerstev vnitra a obrany, městské části Praha 1, pražského magistrátu a ukrajinských ministerstevm infrastruktury a kultury a informatiky. Záštitu nad výstavou převzali Zdeněk Hřib a Kancelář Prezidenta Ukrajiny.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Honza Faltus

Štítky výstava, Rusko, Ukrajina, válka, Praha, ruská invaze na Ukrajinu, vojenská technologie, Letná, T-90, Ministerstvo vnitra České republiky, Evropa, Zdeněk Hřib

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: V Praze je ruská technika z války na Ukrajině. Lidé po ní skákali, teď ji chrání ploty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.