Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Praha dá uprchlíkům k dispozici bytový dům, který byl určen k demolici

Hlavní město ubytuje ukrajinské uprchlíky v osmi bytech domu v Modřanech, který byl určen k demolici. Přestěhují se tam ti, kteří jsou v současné době umístěni v nouzových ubytováních v městské části Praha 12.

„Jedná se o objekt, který je určen k demolici z důvodu prodloužení tramvajové trati do Komořan. Jelikož byl objekt nyní prázdný a s tímto účelem, kdy realizace tramvajové trati je v horizontu asi pěti let, by městu se nevyplatila jeho rozsáhlá rekonstrukce,“ uvedl v tiskové zprávě pražský radní pro oblast majetku Jan Chabr. Dodal, že než se dům před stavbou trati sbourá, využije ho město k ubytování preferovaných profesí.

V domě je osm bytů a jedna nebytová jednotka, ze které může být prádelna, pracovna nebo společenská místnost. Rekonstrukci na vlastní náklady zajistila firma Skanska, vybavení poskytla Nábytková banka. Dům do obyvatelného stavu uvedli dobrovolníci za pět týdnů.

Vhodné osoby do domu budou vybírat zástupci Prahy 12, počítají hlavně s rodina s dětmi.

„Podobně jsme pro ubytování uprchlíků opravili jedno vybydlené ubytovací zařízení v areálu Skloněná v Praze 9, které bylo prázdné, protože areál čeká kompletní rekonstrukce. Městské byty nadále pronajímáme potřebným Pražanům,“ popsal radní pro oblast bydlení Adam Zábranský.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát hlavního města Prahy

Štítky ukrajina, uprchlíci, ubytování, dům, byt, demolice, Praha, uprchlík, Modřany, Jan Chabr, Skanska, Komořany, Adam Zábranský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha dá uprchlíkům k dispozici bytový dům, který byl určen k demolici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.