Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Nové asistenční centrum pro uprchlíky ve Vysočanech je v provozu

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině dnes zahájilo provoz v nové budově na Vyšehradě. Z Kongresového centra se muselo přesunout kvůli pořádání akcí spojených s českým předsednictví Evropské unii. Budovu má město bezplatně zapůjčené na půl roku.

Bývalé sídlo Komerční banky ve Vysočanech několik týdnů připravovali, stěhovala se technika a vybavení. Má menší kapacitu nebo to na Vyšehradě, za den v něm odbaví až 2700 lidí. „Prostor je ale členitější než v Kongresovém centru Praha, proto bude možné v případě potřeby operativně přidávat nové přepážky. Vylepšili jsme orientační systém a přidali barevné pruhy na podlaze, které navádějí lidi v budově k registraci nebo k východu,” uvedl v tiskové zprávě primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib (Piráti).

Centrum pro uprchlíky bude přes Velikonoce otevřeno vždy od osmi hodin ráno do osmi do večera. Od úterý 19. dubna pak bude platná otvírací doba od sedmi ráno do devíti do večera.

„Provoz asistenčního centra je i teď do velké míry závislý na práci dobrovolníků, kteří pomáhají tlumočit. Jejich práce výrazně urychluje odbavení příchozích, což je nedocenitelné. Rád bych vyzval všechny, kteří by se chtěli zapojit, aby se zaregistrovali na stránkách icpraha.com nebo pomahamepraze.sinch.cz,” doplnil Hřib.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky Ukrajina, Praha, pomoc, válka, uprchlíci, asistence, Vysočany, Evropská unie, Vyšehrad, Zdeněk Hřib, Komerční banka, Velikonoce, Česká pirátská strana, Kongresové centrum Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Nové asistenční centrum pro uprchlíky ve Vysočanech je v provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.