Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V trojské zoo zranila slonice chovatelku. Žena musela do nemocnice

V pražské zoologické zahradě dnes ráno slonice Tamara zranila chovatelku. Jedenatřicetiletou ženu museli záchranáři převézt do nemocnice s poraněním pánve, hrudníku a ruky. Zoologická zahrada na svém webu uvedla, že podle předběžného šetření pracovníci zoo nepochybili, naopak rychlým zásahem situaci vyřešili.

Ošetřovatelka byla celou dobu při vědomí

Záchranáři vyjížděli do zoo v Troji ráno kolem osmé hodiny. „Na místo jsme vysílali lékařskou záchranářskou posádku a také inspektora. Pečovali jsme o jedenatřicetiletou ošetřovatelku, která utrpěla úraz pánve, hrudníku a horní končetiny, po celou dobu byla při vědomí," sdělila mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Ženu záchranáři převezli do Ústřední vojenské nemocnice.

Dnes ráno došlo k nehodě v Údolí slonů - slonice Tamara poranila jednu z chovatelek, která je nyní hospitalizována. Na základě předběžného šetření nedošlo ze strany našich pracovníků k žádnému pochybení, naopak rychlým zásahem situaci vyřešili. Dále budeme informovat po skončení vyšetřování," uvedla zoo na webu.

„Máme bezpečnostní předpisy a nic takového se u nás běžně neděje"

Mluvčí zoo Dana Alena Maděrová uvedla, že se jedná o ojedinělou událost. „Přiznám se, že o něčem podobném nevím a určitě je to ojedinělé. Máme bezpečnostní předpisy a nic takového se u nás běžně neděje," řekla serveru iDNES.cz Maděrová.

Slony v pražské zoo chovají už od roku 1933. V současnosti má zahrada devět sloních obyvatel, nejmladšími jsou dvě sloní samičky, které se narodily v březnu a v květnu v roce 2020. Matkou jedné z nich je právě Tamara, která je původem ze Srí Lanky, stejně jako Janita. Obě před šesti lety přivedly na svět slůňata Rudiho a Maxe. Nejstarším členem stáda slonů indických je samice Gulab, kterou zoo získala v roce 1966. Její dlouholetá společnice slonice Shanti přišla do Prahy z Indie jako mládě v roce 1977 a zahrála si ve filmu Poplach v oblacích. Skupinu doplňuje samec Ankhor. Zahrada má od března 2013 nový areál nazvaný Údolí slonů, který vyšel na 500 milionů korun.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Praha

Štítky příroda, zoo, zranění, Praha, Troja, slon, ZOO Praha, Ústřední vojenská nemocnice, Indie, Srí Lanka, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V trojské zoo zranila slonice chovatelku. Žena musela do nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.