Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

VIDEO: Hasiči museli kvůli požáru hotelu v centru Prahy evakuovat 220 lidí

Pražští hasiči v sobotu pozdě večer zasahovali v Jilské ulici v centru Prahy, kde hořel hotelový sklad s ložním prádlem. Hasiči evakuovali 220 lidí, nikdo nebyl zraněn. Zásah trval hodinu, pak se hosté se začali vracet do pokojů.

Požár vypukl v šestém patře hotelu. „Objekt je zakouřený a provádíme evakuaci cca 300 osob a další průzkum," napsali hasiči na twitter a později upřesnili, že evakuovali 220 lidí.

„Na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár ve skladu s ložním prádlem v šestém patře. Na uhašení hasiči použili jeden vodní proud, na odvětrání nasadili přetlakovou ventilaci, pomocí výškové techniky zkontrolovali střechu hotelu,“ vysvětlila mluvčí hasičů Kateřina Suchánská.

U zásahu, během kterého byla ulice Jilská uzavřena, spolupracovala i policie. Připraveni byli také záchranáři, ale při požáru naštěstí nebyl nikdo zraněn. Zásah trval asi hodinu, pak se hosté začali vracet do svých pokojů a složky IZS na své základny. „Škoda byla vyčíslena na 350 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky požár, hotel, centrum, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči museli kvůli požáru hotelu v centru Prahy evakuovat 220 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.