Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Šéf fotbalové Slavie Tvrdík podstoupil operaci kvůli onkologickému onemocnění

Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík se musel kvůli vážné nemoci podrobit operaci. Informaci serveru Expres.cz potvrdil na twitteru vršovický klub. Šéf úřadujícího českého mistra vypadne z pracovního procesu zhruba na čtyři měsíce.

„Jsem v nemocnici, ale nechci to komentovat“

Tvrdík podstoupil operaci v Praze kvůli onkologickému onemocnění, které mu lékaři diagnostikovali před několika dny. „Jsem v nemocnici, ale nechci to komentovat, je to soukromá věc. Navíc je válka, kdy trpí mnohem více lidí než já," napsal Expresu třiapadesátiletý funkcionář v textové zprávě.

„Věřím ale, že pro mě kluci ve čtvrtek postoupí a bude to jízda až do finále," dodal Tvrdík s odkazem na odvetu osmifinále Evropské konferenční ligy, v níž bude Slavia hájit na půdě Lince náskok 4:1 z úvodního duelu v Edenu.

Trenéra Pražanů Jindřicha Trpišovského Tvrdíkova nemoc hodně zasáhla. „My, kteří jsme s ním v užším kontaktu, jsme to věděli už od minulého týdne. V momentě, kdy mi to řekl, jsem celou noc nespal. Je to věc, která se mě osobně hluboce dotýká, protože jsme spolu delší dobu v dennodenním úzkém kontaktu. Je to náš šéf, všechny nás do Slavie přivedl, Slavii vybudoval. Je to člověk, ke kterému máme úzké vazby. Já s ním byl v kontaktu do posledního dne, než došlo k tomu zákroku," řekl Jindřich Trpišovský na tiskové konferenci v St. Pöltenu, kde má Linec pro odvetu osmifinále domácí azyl.

„Chceme, abychom mu zlepšovali náladu“

„Je to věc, která je pro nás strašně nepříjemná. Jediné, co můžeme dělat, je snažit se ho povzbuzovat a dělat mu radost výsledky. Víme, jak mu na Slavii záleží, jak je to pro něj důležité. Takže se budeme snažit, abychom odváděli co nejlepší výkony a pomohli mu v boji, který bude podstupovat a který bude dlouhodobý. Chceme, abychom mu zlepšovali náladu, aby byl co nejdříve zase mezi námi," dodal Trpišovský.

Tvrdík působí ve Slavii od sezony 2015/16. Nedlouho poté, co převzali klub čínští majitelé, se stal předsedou představenstva po Jiřím Šimáněm. Pražané pod Tvrdíkem získali čtyři ligové tituly včetně primátu v minulém ročníku a zahráli si skupinu Ligy mistrů či dvakrát čtvrtfinále Evropské ligy.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Tvrdík, zdraví, operace, Praha, SK Slavia Praha, Jaroslav Tvrdík, nemoc, Twitter, Jindřich Trpišovský, Linec, Evropská konferenční liga UEFA, Liga mistrů UEFA, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šéf fotbalové Slavie Tvrdík podstoupil operaci kvůli onkologickému onemocnění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.