Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Muž spadl ze srázu a zranil se. Nemohl mluvit ani chodit, v lese zůstal celou noc

Pražští policisté během dvanácti hodin úspěšně využili vrtulník s termovizí k nalezení pohřešovaných. V prvním případě šlo o muže s Parkinsonovou nemocí, kterého policisté našli s bodným zraněním v hrudníku. Ve druhém případě letěl vrtulník k muži, který celou noc ležel zraněný v lese pod srázem.

Muž byl opřený o strom s bodným zraněním v hrudníku

První pátrání policisté rozběhli v úterý po šesté hodině večerní. Na policii zavolala žena, která postrádala svého třiapadesátiletého manžela s Parkinsonovou nemocí. Po muži pátralo několik desítek policistů, byl nasezen i vrtulník s termovizí, díky kterému muže za necelých třicet minut našli.

„Hledaný seděl opřený o strom a měl bodné zranění v hrudníku, které si podle všeho způsobil sám. Do péče si ho proto převzali přivolaní záchranáři,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Muž se zřítil ze srázu a po pádu se nemohl hýbat

Další případ pohřešování řešili policisté od dnešní páté hodiny ranní. Žena policistům řekla, že její manžel odešel včera ve čtyři hodiny do lesa za Radotínem, protože tam údajně chodívá na dřevo. Jelikož se ale muž dlouho nevracel, zavolala žena policii. Policejní vrtulník s termovizí pomohl

„Pohřešovaný ležel celou noc v lese pod srázem, ze kterého se pravděpodobně zřítil, nemohl se hýbat a ani mluvit. Vzhledem k nepřístupnosti terénu musel muže vyprostit další vrtulník, který je na tuto činnost uzpůsobený. Zraněný byl pak předán do péče záchranářů, kteří ho následně transportovali do nemocnice,“ popsal Daněk.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky zranění, pád, pomoc, vrtulník, policie, Praha, les, hrudník, termografie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž spadl ze srázu a zranil se. Nemohl mluvit ani chodit, v lese zůstal celou noc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.