Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hasiči v noci zasahovali kvůli silnému větru. Pražská zoo je zavřená

Hasiči v Praze měli v noci na dnešek dvacítku výjezdů k následkům silného větru. Odstraňovali spadlé stromy a zajišťovali uvolněné plechy. Uvedli to na twitteru. Situace byla výrazně klidnější než ve čtvrtek, kdy pražští hasiči kvůli větru vyjížděli k víc než 120 událostem. Kvůli větru dnes bude zavřená pražská zoologická zahrada.

Hasiči zasahovali v noci kvůli silnému větru

„Během včerejšího (pátečního) večera a noci jsme zasahovali u 21 událostí spojených se silným větrem. Od půlnoci se situace uklidnila. Jednalo se o popadané stromy a uvolněné plechy," napsali hasiči na twitteru. Kvůli zvýšení meteorologické výstrahy před větrem bylo ve zvýšené pohotovosti 11 jednotek dobrovolných hasičů.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek pozdě večer na období do dnešní jedné hodiny ranní zvýšil stupeň nebezpečí na velmi silný vítr. Ve středních, východních a jižních Čechách a na Českomoravské vrchovině meteorologové očekávali krátkodobé nárazy větru až kolem 90 kilometrů v hodině.

Pražská zoo zůstává zavřená

Pražská zoologická zahrada dnes zůstane pro návštěvníky zavřená, oznámil na twitteru její ředitel Miroslav Bobek. Následně upřesnil, že důvodem je vítr a odstraňování již vzniklých škod. Pražský magistrát před půlnocí vyzval občany, aby nechodili do lesů, parků a na další podobná místa. „Zároveň doporučujeme, abyste byli obezřetní i při Vašich cestách po Praze," napsal magistrát na twitteru.

Ve čtvrtek vichřice v Česku způsobila rozsáhlé výpadky v dodávkách elektrického proudu, problémy na železnici i na silnicích a materiální škody. Nynější výstraha ČHMÚ na vítr je už jen s nízkým stupněm nebezpečí a platí pro celé Česko do dnešního večera.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoo Praha, -ph-

Štítky počasí, hasiči, vítr, Praha, vichřice, ZOO Praha, Twitter, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Miroslav Bobek, Pražský magistrát, Jihočeský kraj, Českomoravská vrchovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v noci zasahovali kvůli silnému větru. Pražská zoo je zavřená  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.