Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Co dělat o víkendu? Vyrazte na šamanský jam, retro party na kluzišti či kreativní worshop pro dospělé

Pátý lednový víkend je za dveřmi. Nevíte, co podniknout se svými drahými polovičkami či dětmi a kamarády? Jak nejlépe využít dva volné dny, které pomalu všichni pracovníci nedočkavě vyhlížejí? Přečtěte si tipy Pražské Drbny a inspirujte se. Akce jsou vybrány především pro osoby, které absolvovaly očkování proti onemocnění covid-19.

Retro večírek na kluzišti

Na pražském Vypichu je v sobotu od páté hodiny odpolední do deváté hodiny večerní naplánovaná akce s názvem Retro párty na kluzišti. Akce je jako dělaná pro zájemce, kteří milují retro kostýmy, retro hudbu a samozřejmě tajé bruslení. Pořadatelé party si pro účastníky připravili také soutěže, videoprojekci, tombolu a další zábavné činnosti. Cena lístku vyjde na 50 korun.

Ekologické získávání nových věcí

Lidé, kteří chtějí dát svým plně nevyužitým věcem novou šanci a zároveň zdarma získat něco nového, se mohou zúčastnit Zrnko Swapu. Zájemci mohou na akci, která se uskuteční v sobotu od deváté hodiny ranní do šesté hodiny večerní v nuselské pekárně Zrnko Zrnko, přinést oblečení, květiny, knížky či věci do domácnosti. Za své nevyužité věci si pak mohou odnést něco, co jim udělá radost a co plně využijí. Jde tak o nejšetrnější způsob získávání nových věcí. Podobná akce se po celý víkend koná v holešovické kavárně Acid Coffee. Vstupné na obě akce vyjde na 100 korun.

Kunsthalle Praha v únoru otevře dveře veřejnosti. Nové umělecké centrum nabídne výstavy i kavárnu s terasou

Nový prostor pro umění s názvem Kunsthalle Praha zve zájemce na slavnostní otevření pro veřejnost, které se uskuteční 22. února 2022. Svůj oficiální příchod na scénu zahájí s výstavami Kinetismus: 100 let elektřiny v umění a Zengerova...

Šamanský jam u rybníku Terezka

Speciální akci v Praze 6 u rybníku Terezka pořádá takzvaný Kmen mochomůrky společně s hlavním účastníkem akce Honzou alias Jelenem. Na neformální akci si lidé užijí meditaci, zahrají si na bubny, vyzkouší hravou improvizaci, zazpívají si písně, sdělí ostatním to, co mají na srdci a dokonce si zatančí či se připojí k otužování v rybníku Terezka. Zájemci na jam potřebují jen teplé oblečení, něco na sezení, teplý čaj a případně i vlastní hudební nástroj. Vstupné je dobrovolné.

Multižánrový festival

V sobotu od čtvrté hodiny odpolední proběhne v holešovickém Cross Clubu akce s názvem Snow Stone Smoker. Na multižánrovém festivalu se kromě kapel jako Acid Row či Koonda Holaa objeví i DJs Radio Laude. Návštěvníci se mohou těšit na vizuální efekty od Weird Visuals a Sector 7G, přednášku, workshop, stánek s CBD nebo vegan burgery od Food not Bombs. Cena vstupného se pohybuje mezi 222 a 333 korunami.

Vezměte se v magický den 22. 2. 2022. Osmička pořádá mimořádné svatební obřady, další matriky udělí výjimky

Numerologové se už nemohou dočkat magického data 22. 2. 2022. Dvojka je podle nich velmi šťastné číslo, proto by tento nezapomenutelný den měl být využit například na svatbu. Pokud by si zamilovaní svou lásku slíbili zrovna tento den, vznikne...

Kreativní dílny pro děti i dospělé

Děti, které mají rády kreativní činnosti, mohou se svými rodiči v sobotu vyrazit do Plechárny Černý Most, kde pro ně budou připraveny pomůcky a materiály k zábavnému tvoření. Vstupné vyjde na padesát korun.

Kreativní dílny nejsou však otevřeny jen pro děti. V neděli od třetí hodiny odpolední započne ve Ville Pellé workshop pro dospělé. Ti se podívají do rozmanitého světa papíru. Vstupné činí 220 korun.

POLITICKÁ KORIDA: Je v pořádku, že Praha zaplatila přes dva miliony, aby mohli lidé jezdit zdarma na sdílených kolech?

Pilotní projekt propojení sdílených kol s Pražskou integrovanou dopravou se dočká trvalého začlenění do městské dopravy. Majitelé Lítačky díky němu mohou až čtyřikrát denně využít čtvrthodinovou jízdu na sdílených kolech zadarmo. Za zkušební...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com, Zrnko Zrnko, Goout, Facebook

Štítky jam, retro, Drbna.cz, rybník, Terezka, Vypich, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co dělat o víkendu? Vyrazte na šamanský jam, retro party na kluzišti či kreativní worshop pro dospělé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.