Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedny z nejhorších zločinů, které se uskutečnily v Praze. Vraždili pedofil, sadista i sociopatka

Historie Prahy sčítá mnoho tragických událostí. Mezi ně patří i početné brutální vraždy, které se uskutečnily na území hlavního města České republiky. Podívejte se na výběr nebezpečných zločinců, jejichž činy se zapsaly do dějin české kriminalistiky.

Miroslav Stehlík

Miroslav Stehlík, který se narodil do zločinecké rodiny, podle informací odstartoval svou kriminální dráhu v patnácti letech, kdy znásilnil ženu a posléze začal krást a stal se žhářem. Kvůli diagnostikované sexuální deviaci se Stehlík musel léčit v pražských Bohnicích, kde mu měli pomoci se sexuální agresivitou, sadismem i exhibicionismem. Místo toho, aby se v léčebně snažil o nápravu, začal na procházkách znásilňovat a obtěžovat ženy. Dalšího hrůzného činu se dopustil v srpnu 1983 poté, co z ústavu utekl a v noci přepadl ženu, kterou následně uškrtil a znásilnil. Po tomto aktu se vrátil do léčebny, ze které ho definitivně propustili o dva týdny později. Stehlík se třináct hodin po odchodu z Bohnic rozhodl ve zločinecké dráze pokračovat a v pražských Vršovicích ubodal ženu, kterou též sexuálně zneužil. Policie nebezpečného vraha a devianta zatkla dvanáct dní po vršovické vraždě. Vyšetřování se Stehlík snažil stížit tím, že si oholil vlasy a doufal, že tím zhatí identifikaci. Kriminalisté však byli pohotoví a nechali si u parukáře vyrobit paruku, která odpovídala jeho dřívějším vlasům. Zločinec byl v Praze v únoru roku 1986 popraven.

Olga Hepnarová

Mezi nejznámější české zločince jednoznačně patří Olga Hepnarová, o které v roce 2016 vznikl i celovečerní film. Hepnarová v létě roku 1973 najela náklaďákem na tramvajový ostrůvek na Letné a způsobila jednu z největších pražských tragédií. Na následky jejího činu zemřelo osm lidí a jedenáct obětí bylo těžce zraněno. Masakr Hepnarová vykonala jako pomstu společnosti, která k ní byla prý celý život krutá. „Nepřekážela tam žádná auta ani tramvaje, cesta byla zkrátka volná. Strhla jsem řízení doprava na chodník, jela jsem po chodníku, vjela do hloučku lidí a přejížděla je,“ řekla vražedkyně během vyšetřování. Nejznámější česká teroristka a sociopatka byla na Pankráci popravena v březnu roku 1975.

Jaroslav Papež

Přímo ohavné vraždy se v pražském kině Metro dopustil promítač Jaroslav Papež. Ten během své služby v kině nalákal jedenáctiletého Josefa Neumanna do promítací kabiny, kde ho následně svlékl, ostříhal, osahával a nakonec ubodal nůžkami. Homosexuální pedofil Papež tělo Neumanna, zakryté filmovými plakáty, nechal v promítací kabině. Mrtvola malého chlapce byla nalezena tři dny po vraždě. Na podezřelý zápach upozornil policii náhradní promítač. Papež byl za svůj čin popraven v pankrácké věznici v červnu roku 1967.

Jiří Straka alias spartakiádní vrah

Mezi brutální sériové vrahy se zapsal Jiří Straka, známý též jako spartakiádní vrah. Straka, který byl odsouzen za tři vraždy, dva pokusy o vraždu, pět znásilnění, tři loupeže a pět krádeží, během února až května roku 1985 v Praze brutálně napadl jedenáct žen. Kriminálník byl v roce 2004 propuštěn z vězení, kde ho kvůli jeho chování k ženám týrali ostatní vězni. Následně byl však odvezen na sexuologickém oddělení psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích. Po léčení si změnil jméno a odjel na Moravu.

Tajemný sériový vrah

Kolem roku 1990 začal podle Deníku po Praze nevalně řádit tajemný sériový vrah, jehož první obětí se stala devatenáctiletá Markéta Čápová. Tu násilník přepadl, znásilnil a uškrtil blízko vysokoškolských kolejí v Praze 4. Jeho druhou obětí se podle informací stala šestnáctiletá Šárka Hynčicová. Její tělo bylo nalezeno na Čtyřce v létě roku 1991. Hynčicovou vrah znásilnil a posléze uškrtil. Stejným způsobem byla usmrcena i šestadvacetiletá Pavlína Horčičková, kterou si zločinec vyhlédl kousek od ubytovny Zelený pruh. Sériový vrah dodnes nebyl dopaden.

Ladislav Hojer

Výběr nejděsivějších vrahů, kteří spáchali hrůzné činy na území Prahy, uzavírá sadista, sériový vrah a kanibal Ladislav Hojer, který v Československu během tří let zavraždil celkem pět žen. Jednou z jeho obětí se stala jednapadesátiletá Anna Š., kterou Hojer zavraždil nedaleko svého bydliště u Motolského potoka v Praze 5. Postarší paní napadl, znásilnil a následně uškrtil její punčochou. Děsivé je, že se k vraždě několikrát přiznal poté, co se přiopil ve své oblíbené hospodě. Jeho doznání však nikdo nebral vážně. Tělo oběti náhodně nalezl svědek, který chtěl ve křoví u potoka vykonat potřebu. Hojera usvědčily vzorky slin a spermatu. Byl popraven v srpnu roku 1986 ve věznici na Pankráci.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky vraždy, zločin, historie, krimi, smrt, Praha, vražda, Miroslav Stehlík, sériová vražda, Olga Hepnarová, Ladislav Hojer, vrah, Česko, Bohnice, Jiří Straka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Jsou to otřesné příběhy, ale až na Straku mají happy end. Po vykonání trestu už nikoho nezavraždili. Dnes to, bohužel, už neplatí. Už několik "vyléčených" a propuštěných vrahů vraždilo znovu. Inu, naše politická a soudcovská elita má ochranku, těm nic takového nehrozí.

Středa, 19. ledna 2022, 13:00Odpovědět

Jedny z nejhorších zločinů, které se uskutečnily v Praze. Vraždili pedofil, sadista i sociopatka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.