Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Co dělat o víkendu? Vyrazte na zabíjačku, večírek, zahradnickou akci či do autokina

Třetí lednový víkend je za dveřmi. Nevíte, co podniknout se svými drahými polovičkami či dětmi a kamarády? Jak nejlépe využít dva volné dny, které pomalu všichni pracovníci nedočkavě vyhlížejí? Přečtěte si tipy Pražské Drbny a inspirujte se.

Hudba

Milovníci klasické hudby si stále mohou zakoupit vstupenky na hudební představení Igora Ardaševa a Renaty Ardaševové, které se uskuteční v neděli od čtyř hodin odpoledních v Průhonickém zámku. Vstupné zájemce vyjde na 450 korun.

V neděli 16. ledna začíná festival Opera 2022, kde se představí operní soubory z celé České republiky i ze Slovenska. Většina představení se odehraje na prknech Národního divadla, některá vystoupení se však objeví i v jiných divadelních i nedivadelních prostorách.

Zájemci, kterým se líbí trance a elektronika, mohou od desáté hodiny večerní dorazit na hudební akci do Veletržního paláce, kde vystoupí ReOrder, Thomas Verden a další hudebníci. Vstupenky jsou stále k dispozici a cenově se pohybují mezi 300 až 500 korunami.

Kam v lednu za kulturou i zábavou? Workshop pro děti, ples ve středověkém stylu či divadelní komedie

Praha jako hlavní město České republiky nabízí mnoho kulturních akcí a zajímavých zážitků. Lidé, kteří nechtějí svůj volný čas trávit doma u televize, mohou v lednu zavítat na nejrůznější divadelní představení, koncerty či plesy. Podívejte se na...

Film

V sobotu od 18:30 mohou lidé se zakoupenou vstupenkou dorazit do Autokina Strahov, kde budou promítat novinku Spider-Man: Bez domova. Vstupné činí 350 až 370 korun. Pomocí SMS si návštěvníci kina mohou objednat občerstvení, které jim bude doneseno do jejich auta. V nabídce nechybí jídla jako burger, popcorn, hermelín, nachos se salsou a další dobroty.

Před Spider-Manem budou na Strahově od páté hodiny odpolední promítat rodinný film Velký červený pes Clifford.

Módní očista

Ve vršovickém Vzletu se celý víkend uskuteční akce s názvem Velký lednový swap: Fashion očista. Zájemci mohou na akci přinést oblečení, které už neunosí a dám mu tak šanci u jiného majitele. V programu nechybí také přednášky na téma Jak spotřebovávat chytře a Jak na zero waste s rodinou, promítání filmu Fast Fashion či workshop s výrobou upcycling broží. Akce bude probíhat od desáté hodiny dopolední do páté hodiny odpolední. Zájemci musí předem vyplnit formulář a na místě zaplatit poplatek v hodnotě 150 korun. Kvůli covidovým opatřením se na místě mohou návštěvníci pohybovat pouze jednu hodinu, přičemž po odchodu jim bude umožněno vrátit se na akci během dne pouze jednou.

Kultura je bezpečná, ujišťuje Praha. Její organizace důsledně dodržují platná opatření

Hlavní město ve svých šestnácti kulturních organizacích garantuje dodržování proticovidových opatření. Jelikož v poslední době dochází k růstu počtu onemocnění covid-19, všechny kulturní instituce zřizované Prahou potvrzují, že důsledně...

Procházky a příroda

Lidé, kteří o víkendu nechtějí utrácet, ale neradi by své volno trávili pouze v pohodlí domova, mohou vyrazit na procházky po Praze. Na vycházky jsou ideální parky jako Grébovka, Riegrovy sady, Jezerka, Divoká Šárka či Stromovka. Mezi příjemná místa na procházku patří také pražská Náplavka, Vyšehrad, stále plně nezalidněné centrum metropole a okolí Petřína či Podolí.

Metrofarma na Císařském ostrově pořádá tuto neděli od druhé hodiny odpolední zahradnický workshop Pařeniště a Microgreens. Během workshopu zájemci spolu s pořadateli sestaví a naplní konstrukci pařeniště a podívají se na alchymii vytápění při předpěstování sazenic založené na mikrobiální aktivitě. Dále zájemci uskuteční první výsevy paprik a chilly papriček. Jako bonus na pařeništích otestují také výsev a pěstování salátových microgreens, které budou pro všechny zúčastněné připravené a hotové ke sklizni již tři týdny po workshopu.

Jídlo

V sobotu od dvanácté hodiny dopolední do osmé hodiny večerní mohou zájemci navštívit akci s názvem Střešovické zabijačkové hody. Pro návštěvníky kuchaři připraví prdelačku, prejty, ovary, zabijačkový guláš, výpečky, pikantní pečené koleno, špekové knedlíky, zelí a další pochutiny. K zapití bude k dispozici pět druhů piva Herold a další nápoje. Pro děti bude ke koupi párek v rohlíku. Milovníci těchto pochutin si na akci mohou oblíbené uzenářské výrobky koupit a následně si je vychutnat v pohodlí domova.

Sezóna na pražských náplavkách bude o poznání bohatší. Zároveň pokračuje jejich zklidňování

Hlavní město připravuje na pražských náplavkách na obou březích Vltavy programově bohatou sezónu 2022. Revitalizované náplavky se staly jedním z přirozených společenských center metropole. Zároveň však podle vedení hlavního města pokračuje proces...

Akce pro děti

Kino Ponrepo pro děti připravilo promítání krátkých filmů se zimní tématikou. Účastníci v neděli od tří hodin odpoledních uvidí filmy Inspirace, Babička vypráví pohádku, Měsíční pohádka, Probouzeč a Co medvědi rádi. Lístek vyjde na 120 korun.

V Novoměstské radnici si děti a rodiče mohou v sobotu od desáté hodiny dopolední projít výstavu s názvem Neviditelná výstava, která je připravena jako speciální pohádková prohlídka. Na děti ve tmě čeká plnění pohádkových úkolů a jedinečné dobrodružství. Při prohlídce narazí na Popelku či Zlatovlásku. Akce je vhodná pro děti od čtyř do osmi let. Prostory výstavy nejsou bezbariérově uzpůsobeny. Vstupné pro děti do sedmi let je zdarma, studenti zaplatí 250 korun a dospělí 280 korun.

Akce s názvem Škola ilustrace: Cik Cak se v neděli uskuteční od třetí hodiny odpolední ve Ville Pellé. Pořadatelé pro děti připraví papíry, ze kterých malé šikulky mohou vytvořit všelijaké tvary. Akce je vhodná pro děti od šesti do dvanácti let.

Divadlo

Lidé, kteří budou mít o víkendu náladu na trochu zábavy, mohou vyrazit do Divadla Palace na představení s názvem Hledám ženu, nástup ihned. Hlavní role ztvárňují Marek Adamczyk, Eva Burešová, Nela Boudová a další. Vstupné na komedii vyjde zájemce na 350 až 599 korun.

Vernisáž fotografií, debata i slam poetry. Wikimedia na Staromáku pořádá kulturní akci plnou zážitků

Spolek Wikimedia ČR, který se stará o rozvoj české Wikipedie, pořádá 13. ledna ve Skautském institutu na Staroměstském náměstí vernisáž, kde budou vystaveny nejlepší svobodné fotografie ze soutěže Czech Wiki Photo 2020 a 2021. Výstava bude...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Masné krámy

Štítky víkend, volný čas, party, jídlo, show, divadlo, hudba, workshop, děti, Praha, představení, vstupenka, výstava, Drbna.cz, pařeniště, Národní divadlo v Praze, Česko, Slovensko, Nela Boudová, Eva Burešová, Marek Adamczyk, Průhonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co dělat o víkendu? Vyrazte na zabíjačku, večírek, zahradnickou akci či do autokina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.