Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muž bez domova odmítal pomoc zdravotníků. Skončil promrzlý v denním centru

Hlídka pražských strážníků vyjížděla ve středu dopoledne do prodejny Albert na Černém Mostě, aby prověřila problémy s mužem bez domova, které nahlásila ostraha prodejny. Muž bez domova se od rána opakovaně dožadovat zahřátí v prodejně, byl viditelně promrzlý, ve špatném zdravotním stavu, a tak mu přivolali záchrannou službu, ale muž převoz do nemocnice odmítl. Strážníci přesto muži podali pomocnou ruku podruhé.

O několik hodin později se totiž muž bez střechy nad hlavou do Albertu znovu vrátil. „Stav muže oblečeného jen do džín a lehké bundy byl skutečně tristní. Byl promrzlý, neschopen chůze, nemluvil, jen něco nesrozumitelně mumlal,“ popsala mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Strážníci muže zabalili do izotermické fólie a posadili na karton, který zajistili pracovníci prodejny. „Hlídka se spojila s Centrem sociálních služeb Praha, se kterým dlouhodobě městská policie spolupracuje,“ uvedla mluvčí a doplnila, že muže si následně převzal intervenční tým a odvezl ho do denního centra.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky bezdomovec, pomoc, zima, počasí, sociální, Praha, domov, Albert Česká republika, Černý Most, zdravotnický pracovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž bez domova odmítal pomoc zdravotníků. Skončil promrzlý v denním centru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.