Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vedení Prahy schválilo milion korun na odměny zaměstnanců hygienické stanice

Pražská hygienická stanice dostane od magistrátu milion korun na odměny zaměstnanců. Dar na svém dnešním jednání schválili radní hlavního města. Novinářů to řekl náměstek primátora Pavel Vyhnánek (Praha Sobě). Přidělení peněz avizoval magistrát v minulém týdnu v souvislosti s přetížením stanice dotazy sympatizantů iniciativy Zlatý špendlík.

Praha dá hygieně milion korun na boj proti Landově výzvě k zahlcení stanic dotazy

Magistrát věnuje Hygienické stanici hlavního města milion korun na odměny pro zaměstnance. Vedení Prahy tak reaguje na výzvu iniciativy Zlatý špendlík zpěváka Daniela Landy, aby lidé na protest proti opatřením proti covidu-19 zahltili krajské...

"Jeden milion korun pro hygienickou stanici bude využit na odměny extrémně vytížených zaměstnanců této instituce. Je to výraz podpory těmto zaměstnancům v době, kdy na ně řada lidí velice nevybíravě útočí," řekl Vyhnánek.

Hygienická stanice je zřizována státem a magistrát nemá na její chod vliv. Proto se vedení města rozhodlo stanici věnovat peníze jako dar. Částku vzal magistrát ze své rozpočtové rezervy.

Vedení Prahy tak reagovalo zejména na výzvu iniciativy Zlatý špendlík zpěváka Daniela Landy, aby lidé na protest proti opatřením proti covidu-19 zahltili krajské hygienické stanice dotazy.

Magoři posílají dotazy, aby zdržovali, řekl Havlíček. Kvůli Landově výzvě je nutné posílit kapacity hygien

Kvůli iniciativě Zlatý špendlík zpěváka Daniela Landy, která vyzvala k zahlcení krajských hygienických stanic (KHS), bude podle vicepremiéra a ministra průmyslu a obchodu a dopravy Karla Havlíčka (ANO) nutné posílit personální kapacity hygien....

Podle informací magistrátu například v pátek 12. listopadu obdržela hygienická stanice zhruba 1600 žádostí. Radní Milena Johnová (Praha Sobě) tehdy novinářům sdělila, že lidé pokládají hygienikům dotazy například na to, kolik bylo v který den provedeno kontrol.

Krajské hygienické stanice jsou od loňského března kvůli pandemii vytíženější než dříve. Místo běžné agendy se věnují trasování kontaktů nakažených nebo kontrolám dodržování protiepidemických opatření.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha.eu

Štítky ČR, správa, koronavirus, Praha, hygiena, Krajská hygienická stanice, magistrát, Pavel Vyhnánek, Praha sobě, Daniel Landa, Milena Johnová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení Prahy schválilo milion korun na odměny zaměstnanců hygienické stanice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.