Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Senát na rozdíl od Sněmovny zpřístupní ve čtvrtek své sídlo

Senát na rozdíl od Sněmovny zpřístupní ve čtvrtek své sídlo veřejnosti při příležitosti státního svátku, který připomíná vznik samostatného československého státu v roce 1918. Lidé si budu moci prohlédnout Valdštejnský a Kolovratský palác v centru Prahy. Budou ale muset dodržovat protiepidemická opatření. Kancelář Senátu to uvedla na svém webu.

Sněmovna na státní svátek 28. října zůstane uzavřena. Důvodem jsou podle informací tiskového odboru zejména pokračující oprava fasád sněmovních budov na Malostranském náměstí i nynější protikoronavirová opatření.

Sídlo Senátu bude otevřeno od 9:00 do 16:00. Ve Valdštejnském paláci si budou moci návštěvníci prohlédnout nejkrásnější historické prostory, mezi něž patří Rytířská síň, Audienční síň nebo Mytologická chodba. Podívat se budou moci také do jednacího sálu, kde dříve byly ustájeni koně vévody Albrechta z Valdštejna a kde nyní senátoři schvalují zákony. V Kolovratském paláci nahlédnou příchozí mimo jiné do Růžového a Zeleného salonku, kde zasedala prvorepubliková vláda.

Při vstupu do vnitřních prostor Senátu budou muset lidé předložit doklad o svém očkování proti koronaviru, případně potvrzení o negativním výsledku testu na covid-19 nebo potvrzení o prodělání nemoci v uplynulých 180 dnech. Budou muset nosit respirátor, dodržovat rozestupy a používat dezinfekci na ruce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Senát

Štítky ČR, památky, senát, sněmovna, Senát Parlamentu ČR, Poslanecká sněmovna ČR, Kolovratský palác, Praha, Československo, Albrecht z Valdštejna, Malostranské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senát na rozdíl od Sněmovny zpřístupní ve čtvrtek své sídlo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.