Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Ivana Gottová se po dlouhé době objevila na veřejnosti. Představila knihu o manželu Karlovi

Manželka Karla Gotta Ivana Gottová dnes na knižním festivalu Svět knihy představila unikátní autobiografii s titulem Má cesta za štěstím. Dnešní veřejné vystoupení bylo jedno vůbec z prvních právě od smrti Karla Gotta v říjnu 2019.

Moje vzpomínky, rychle než je zapomenu

Kromě Ivany Gottové se představení knihy zúčastnila také režisérka snímku Karel Olga Špátová, tisková mluvčí Karla Gotta Aneta Stolzová a rozhlasový moderátor Miloš Skalka.

Název knihy si podle Ivany Gottové Karel vymyslet sám, kdy v průběhu měsíců přicházel s různými názvy, jako například Moje vzpomínky, dokud si je ještě pamatuju nebo Moje vzpomínky, rychle než je zapomenu. „Poté se rozhodl pro název podle jeho písně Jdi ze štěstím, protože to Má cesta za štěstím vystihuje jeho život,“ uvedla na představení knihy Ivana Gottová.

Svět knihy je zpět. Největší knižní veletrh v Česku po více než dvou letech opět otevřel své brány

V Průmyslovém paláci na Výstavišti začal ve čtvrtek čtyřdenní knižní festival Svět knihy 2021. Ten se vrátil po více než dvouleté pauze, kterou způsobila epidemie koronaviru. Jedná se již o 26. ročník festivalu, který nese motto „Můj domov je v...

Podle Miloše Skalky je název Jdi za štěstím symbolický i proto, že právě Gottovou vůbec poslední nahrávkou v životě je symfonická verze písně Jdi za štěstím. „Karel Gott, když se vrátil do studia, kde pořídil své první nahrávky, tam také pořídil tuto svou poslední nahrávku. To mi připadá jako zázrak. Protože šofér Karla Gotta přivezl po jedné z jeho infuzí a nebylo mu dobře. Karel měl velké problémy vůbec do studia dojít. Řekl pak, že si to jen zkusí. No a jeho jako kdyby někdo polil živou vodou, začal zpívat ve své největší formě, jako kdyby nikdy nebyl nemocný,“ vzpomíná Skalka.

Má cesta za štěstím je unikátní autobiografie Karla Gotta. Jedná se o autentický obraz životní dráhy výjimečného zpěváka. Publikace obsahuje asi 1800 fotografií a jiných obrazových a dokumentárních záznamů. Mnohé z nich dosud nebyly nikdy zveřejněny. Právě sám Mistr se na sklonku své hvězdné kariéry rozhodl zrekapitulovat svůj výjimečný životní příběh. Knihu dokončil ještě za svého života. Otevřeně v ní hovoří také o svém soukromí. V knize nechybí ani popis těžkého období zápasu s těžkou chorobou, které Gott podlehl 1. října 2019 ve své vile na pražské Bertramce.

Dnešní vystoupení Ivany Gottové bylo jedno vůbec z prvních právě po Gottově úmrtí. Poprvé od manželovy smrti se Ivana objevila na veřejnosti před pár dny na předpremiéře filmu Karel, která se konala v Plzni. Film by měl jít oficiálně do kin 7. října.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky kultura, kniha, Svět knihy, Karel Gott, Má cesta za štěstím, Ivana Gottová, Miloš Skalka, festival, manželé, představení, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivana Gottová se po dlouhé době objevila na veřejnosti. Představila knihu o manželu Karlovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.