Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Zoo Praha je adoptováno přes 450 druhů zvířat. Největší zájem je o outloně nebo tučňáky

V Zoo Praha mohou lidé adoptovat, a tím finančně podpořit, většinu zvířat, nyní přes 500 druhů. Adoptivní rodiče jich má nyní více než 450. Největší zájem je o adopci primátů či šelem. Nově mohou lidé adoptovat i vzácné papoušky v nedávno otevřeném Rákosově pavilonu. Přispět na zvířata lze i sponzorských darem. Zoologická zahrada aktuálně eviduje přes 3200 podporovatelů, uvedl vedoucí oddělení návštěvnického servisu zoo Petr Friedl.

Pražská zoologická zahrada v Troji návštěvníkům poprvé otevřela brány 28. září 1931. Chová přes 670 druhů zvířat. Patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze. Loni do ní zavítalo téměř půl druhého milionu lidí, což byl třetí nejlepší výsledek od jejího otevření. Letos přivítala miliontého návštěvníka 20. srpna.

Lidé nejčastěji uzavírají smlouvy na adopci poloopic outloně váhavého či komby ušaté, dále tučňáka Humboldtova, surikaty, vakoveverky nebo kočkovité šelmy pardála obláčkového. „Velká zvířata, jako jsou sloni, hroši, gorily a medvědi, vedou hlavně u sponzorů," upřesnil Friedl.

V případě velkých zvířat se adopční cena pohybuje v rozmezí 30 až 50 tisíc korun. Částka je u všech zvířat vypočítána podle ročních nákladů na krmivo a další péči. Zvířata v pražské zoo mají podle Friedla aktuálně více než 2400 adoptivních rodičů.

Lidé se mohou stát také sponzory svých oblíbených zvířat. Sponzorů zoologická zahrada eviduje nyní kolem 800. Každý, kdo přispěje alespoň 100 korunami, bude mít jeden rok u expozice daného zvířete cedulku se svým jménem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Zoo Praha, Tomáš Adamec

Štítky zvířata, adopce, outloň, ZOO Praha, zoologická zahrada, Troja

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Zoo Praha je adoptováno přes 450 druhů zvířat. Největší zájem je o outloně nebo tučňáky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.