Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tradice v nových barvách. Vizuál 108. UNIQA Primátorek navrhli Tomski & Polanski

PR článek

Velká barevnost a hravost, zároveň profesionalita, dlouholetá zkušenost a mnohá ocenění. To charakterizuje ilustrátorské duo Tomski & Polanski, které vytvořilo originální vizuál pro letošní 108. UNIQA Primátorky. Na slavné veslařské závody se můžeme těšit 18. a 19. září tradičně na náplavce Rašínova nábřeží v Praze.

Když jsme se poprvé dozvěděli o této nabídce, vzali jsme jako čest podílet se na grafice k tak slavnému závodu, jako jsou Primátorky,“ řekl Lukáš Tomek alias Luke Tomski z předního českého uměleckého dua Tomski & Polanski. S představou dlouholeté tradice i specifické atmosféry oblíbených veslařských závodů v hlavě se mladí ilustrátoři pustili do práce.

Výsledkem je nový originální vizuál 108. UNIQA Primátorek. Spojuje v sobě barevnou rozmanitost, typickou pro tvorbu Tomski & Polanski, i atmosféru prestižního závodu se 111letou tradicí. „Ohledně ilustrace byla jasná představa hned od začátku: panorama s pražskými mosty a bojující týmy osmiveslic,“ popisuje Tomski vznik návrhu. „Hlavně, aby obraz odrážel atmosféru závodu, navnadil a přilákal jak tradiční fanoušky, tak nové zájemce,“ dodává.

Baví nás spojení sportu a umění. Oslovili jsme tak při přípravách 108. UNIQA Primátorek právě studio Tomski & Polanski, protože víme, že k němu mají také blízko,“ říká David Douša ze společnosti Raul, marketingového partnera Primátorek. „Dílo přesně vystihuje tradici a závodní atmosféru, která se už více než století pojí s nejslavnějším českým veslařským závodem. Máme z něj velkou radost a věříme, že se bude líbit i dalším fanouškům sportu a umění.

Pro úspěšnou ilustrátorskou dvojici přitom zdaleka nešlo o první projekt, ve kterém své výtvarné umění spojili se sportem. V minulosti spolupracovali například s televizí Eurosport, pro kterou umělecky ztvárnili historii slavného cyklistického závodu Paříž–Roubaix.

Popravdě, já sám jsem velký milovník sportu. Pravidelně běhám, cvičím, jsem vášnivý cyklista, a to se také v našich ilustrací hodně projevuje,“ vysvětluje Lukáš Tomski. „Primátorky jsem několikrát sledoval a vždy ve mně osmiveslice zanechaly krásný týmový dojem. Člověk úplně zatouží být součástí některé z posádek, jet tento závod v krásném prostředí matičky Prahy.“ Propojit vášeň ke sportu s radostí z kreslení se dvojici Tomski & Polanski podařilo krásně i v novém vizuálu 108. UNIQA Primátorek, které proběhnou 18. A 19. září tradičně na pražské náplavce Rašínova nábřeží.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky sport, Praha, Rašínovo nábřeží, tradice, Lukáš Tomek, David Douša, Eurosport, náplavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradice v nových barvách. Vizuál 108. UNIQA Primátorek navrhli Tomski & Polanski  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.