Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Stavba Centra Koruna zdraží. Měla by stát přes 115 milionů korun

Výstavba Centra Koruna v Praze 16 bude radotínskou radnici stát 115,4 milionu korun. Zdražení stavby o téměř šest milionů oproti smluvně dohodnuté ceně zapříčinily původně neplánované vícepráce. Vyplývá to ze smlouvy z konce roku 2019 mezi radnicí a firmou ALBET stavební, která polyfunkční objekt staví, a z dodatku smlouvy ze srpna tohoto roku. V objektu na náměstí Osvoboditelů by po dokončení stavebních prací měly být mimo jiné komunitní centrum, služebna policistů a azylové bydlení pro mladé.

Centrum Koruna na náměstí Osvoboditelů se podle návrhu Petera Sticzay - Gromského a Ladislava Vendela z ateliéru Grido buduje od ledna roku 2020. Podle vyjádření starosty Prahy 16 Karla Hanzlíka (ODS) z počátku tohoto roku by měla být stavba dokončená letos v září.

V rekonstruovaném vnitrobloku za objektem kulturního střediska U Koruny budou nová služebna policistů, Kulturně komunitní centrum a Dům na půli cesty, tedy sociální služba a azylové bydlení pro mladé lidi od 18 do 26 let, kteří odešli z pěstounské rodiny. V komplexu budov bude sídlit také hlavním městem zřizovaná Základní umělecké škola (ZUŠ) Klementa Slavického. V nových prostorách bude zázemí pro taneční a výtvarný obor, hudebna a prostor pro přehrávky a učitele, uvedl pražský radní Vít Šimral (Piráti). Nyní jsou učebny ZUŠ v domě ve Zderazské ulici v Radotíně. Důvodem stěhování do nových prostor je nedostatečná kapacita současných tříd, jak dříve sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Výstavba polyfunkčního Centra Koruna je podle starosty Radotína hrazena z Operačního programu Praha - pól růstu, z rozpočtu hlavního města a městské části. Radotín se podílí zhruba 15 miliony korun. Na investiční akci radnice šestnácté městské části ve svém rozpočtu na letošní rok vyčlenila šest milionů korun. Zastupitelé Prahy 16 v lednu schválili rozpočet, který počítá s příjmy 115,5 milionu a výdaji ve stejné výši. Investovat chce Radotín 15,5 milionu korun.

Praha 16, v níž žije asi 8520 obyvatel, leží na jihozápadě hlavního města. Městská část zahrnuje celé katastrální území Radotína. V Praze 16 vládne ODS. Obsadila 12 křesel v patnáctičlenném zastupitelstvu. K opozici patří zástupci Pirátů a koalice KDU-ČSL, Zelených a TOP 09. V čele Radotína stojí Karel Hanzlík z ODS, který je starostou městské části od roku 2006.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto www.stavbaweb.cz

Štítky stavby, Koruna, kultura, Praha, radnice, Radotín, ODS, městská část, hlavní město, Česká pirátská strana, Klement Slavický, Vít Šimral, Vít Hofman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba Centra Koruna zdraží. Měla by stát přes 115 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.