Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na Prahu míří bouřky, platí vysoký stupeň nebezpečí. Odborníci varují před kroupami a větrem

Meteorologové vydali výstrahu před velmi silnými bouřkami, které by v Praze měly doprovodit i přívalové deště s úhrny srážek kolem 50 milimetrů, většími kroupami a silným větrem. Výstraha před velmi silnými bouřkami platí od dnešního odpoledne až do zítřejších ranních hodin.

Do Prahy dnes před desátou večerní dorazila z jihozápadu silná bouřka. Ta byla v Jihočeském kraji doprovázená krupobitím a nárazovým větrem, který způsobil výpady elektrického proudu v některých obcích i městech. Pražští hasiči zasahovali do...

„Ojediněle se vyskytnou velmi silné bouřky s přívalovými srážkami ojediněle kolem 50 milimetrů, kroupami i větších rozměrů a nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu,“ varují meteorologové ve výstraze. Nárazy větru mohou lámat větve a vyvracet stromy. Nebezpečí představují také kroupy a blesky.

Meteorologové očekávají přívalový déšť s možným intenzivním odtokem vody ze svahů, rychlým rozvodněním malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem.

Nárazy větru mohou podle odborníků lámat větve a vyvracet stromy. Nebezpečí představují také kroupy a blesky. „Lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice, problémy v dopravě a podobně. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty, případně i kroupami,“ upozorňují meteorologové.

Odborníci upozorňují na nutnost zabezpečení oken, dveří, skleníků a volně položených předmětů, zároveň doporučují nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst a při řízení aut v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/Bogdan Radu

Štítky počasí, bouřka, déšť, varování, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Prahu míří bouřky, platí vysoký stupeň nebezpečí. Odborníci varují před kroupami a větrem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.