Počasí dnes25 °C, zítra27 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

Žena z Prahy 16 deset let týrala psy, nemocná štěňata vydávala za papírová

Policisté druhého policejního obvodu se 10 měsíců zabývali vyšetřováním rozsáhlého případu týrání zvířat. Osmadvacetiletá žena ve svém domě v nevyhovujících podmínkách množila biewer a yorkšírské teriéry. Zvířatům neposkytovala základní péči a štěňata prodávala jako chovná a čistokrevná. Několik zvířat následkem její „péče“‘ zahynulo. Ženě nyní hrozí až 8 let vězení.

Policisty na případ upozornili pracovníci Úřadu městské části Praha 16, kteří ženu v místě bydliště navštívili v jiné záležitosti. Před domem si všimli podezřelého počtu klecí se psy a hlavně torza štěněte v igelitovém pytli. Od května 2022 se policisté případu věnovali až do března minulého roku, kdy došlo k podání obžaloby. „Detektivové více než ročním prověřováním případu zpětně zjistili, že tehdy osmadvacetiletá žena si založila živnost na chov psů, jejich výcvik a také prodej,“ uvedl k případu v tiskové zprávě mluvčí policistů Jan Rybanský.

Psi měli nemoci i bolestivá zranění

Kromě nedostatečné péče, jejímž následkem bylo promoření zvířat nemocemi a infekcemi, žena navíc se psy hrubě zacházela. Kopala do nich a házela s nimi. Policisté zpětně zjistili, že například jedné z fen na dva týdny gumičkou přichytila ocas k břichu tak, aby usnadila spáření hárající feny s ostatními psy. „Tím způsobila feně poranění tkáně, rozsáhlé řezné poranění, trýznivou a krutou bolest a poranění vnitřních orgánů. Zranění nijak neřešila a fenka tak v průběhu několika měsíců pošla,“ popsal detaily krutého zacházení Rybanský. Mezitím ale fena stihla porodit štěňata, která žena okamžitě prodala.

Za týrání zvířat hrozí ženě vězení

Psy k prodeji pachatelka prezentovala jako čistokrevné, obstarávala jim falešné průkazy původu i očkovací průkazy. Kupujícím tvrdila, že jsou zvířata vhodná do chovu zejména proto, aby zvýšila prodejní cenu. Štěňata, která žena nabízela, nebyla ani čistokrevná ani chovná.

Policisté při vyšetřování objevili celou řadu nedostatků, děsivých praktik nebo zanedbání péče o zvířata. „Vlivem uvedených nevyhovujících faktorů došlo k úmrtí neurčitého počtu, nejméně však deseti psů,“ doplnil smutnou statistiku mluvčí. Žena byla obžalována pro trestný čin týrání zvířat a chov zvířat v nevhodných podmínkách. V případě odsouzení jí hrozí osmiletý trest.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky týrání, množírna, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Prahy 16 deset let týrala psy, nemocná štěňata vydávala za papírová  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.