Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Praze platí zákaz rozdělávání ohně. Kropicí vozy osvěžují lidi v ulicích

Na základě výstrahy před nebezpečím požáru, kterou dnes vydal Český hydrometeorologický ústav kvůli velkým horkům, platí v Praze zákaz rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Ulice Prahy budou zároveň křižovat kropicí vozy, které budou osvěžovat okolní prostředí vodou ode dneška až do nedělního večera.

Na základě výstrahy před nebezpečím požáru, kterou dnes vydal Český hydrometeorologický ústav, platí od zítřejšího poledne do nedělního večera na území Prahy zákaz rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Takovými místy jsou například lesní porosty a jejich okolí do vzdálenosti 50 metrů, lesoparky, parky, zahrady a další porosty umožňující vznik a šíření požáru. Samozřejmě jde také o sklady sena, slámy a plochy zemědělských kultur, které jsou svým rostlinným charakterem schopny vznícení a šíření požáru.

Kromě samotného rozdělávání ohňů je v těchto místech zakázáno také kouření, používání pyrotechniky, létajících přání, lampionů a pochodní, ale i odhazování hořících nebo doutnajících předmětů, jízda parní lokomotivy a spotřebovávání vody ze zdroje pro hašení požárů k jiným účelům než k hašení.

Technická správa komunikací hlavního města Prahy dnes na základě vydané výstrahy před vysokou teplotou objednala u Pražských služeb kropení a mlžení ulic. To bude probíhat dnes do půl sedmé večer a od pátku do neděle vždy od půl jedenácté dopoledne do půl sedmé večer. V případě změny počasí a deště budou výkony kropení a mlžení okamžitě ukončeny.

Ohodnoť článek

Foto Pražské služby a. s.

Štítky kropení, horko, počasí, požáry, oheň, Praha, požár, Český hydrometeorologický ústav, Pražské služby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze platí zákaz rozdělávání ohně. Kropicí vozy osvěžují lidi v ulicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.