Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Kunratickém lese vznikne nový altán za milion korun. Nahradí ten stávající

V Kunratickém lese při ulici Na Ovčíně bude stát nový altán, který nahradí původní přístřešek v nevyhovujícím stavu. Nový altán postaví pracovníci organizace Lesy hlavního města Prahy (LHMP). Celkově vyjdou náklady na obnovu altánu přibližně na milion korun.

Altán ve špatném stavu nahradí nový

Lesní altán byl již delší dobu ve velmi špatném technickém stavu a dávno návštěvníky lesa nelákal k posezení a odpočinku. Rozpadající se základovou desku, nevzhledné dřevěné konstrukce obvodového pláště i zchátralou střechu by proto do konce července měla nahradit nová stavba,“ uvedla mluvčí LHMP Petra Fišerová.

Kunratický les je největším lesem, který metropole vlastní. Praha má v majetku 284 hektarů tohoto lesa.

Již v polovině května začali pracovníci Lesů Prahy s demolicí původního Velkého altánu, který se nachází ve východní části Kunratického lesa. Nový altán pak vznikne podle návrhu architektů z ateliéru Sféra a bude mít stejný půdorys jako jeho předchůdce.

Pracovníci truhlárny městské organizace budou vyrábět dřevěné konstrukce i vnitřní vybavení altánu. Oproti původní stavbě budou obvodové stěny altánu navrženy otevřenější, a tak by v interiéru mohlo být více světla.

V Praze je skoro 5000 hektarů lesů

Na celém území hlavního města se nachází skoro 5000 hektarů lesů, a to včetně soukromých. To je zhruba deset procent celkové rozlohy města. Sama metropole vlastní 2900 hektarů a spravuje je právě již výše zmíněná společnost Lesy hlavního města Prahy. LHMP vznikla v roce 1992 a zaměstnává asi 240 zaměstnanců. Stará se nejen o lesy, ale také o zahrady, parky nebo vodní toky v metropoli.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto krcakzije.cz

Štítky ČR, příroda, lesy, stavby, Praha, Kunratický les, altán, Praha 10, les, Kunraticko-michelský les, Lesy hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kunratickém lese vznikne nový altán za milion korun. Nahradí ten stávající  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.