Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Veletrhy se přesouvají na podzim či na další rok. Není možné je zrealizovat ze dne na den, uvedlo Výstaviště

Možnost konání veletrhů od nadcházejícího pondělí podle zástupců pražských výstavišť momentálně nic nezmění. Takové akce se chystají měsíce předem. Vzhledem k tomu, že nebylo jasné, kdy vláda začne protiepidemická opatření uvolňovat, organizátoři veletrhy přesunuli na příští rok nebo na druhou polovinu letošního roku. Doufají, že pandemie znovu do jejich uspořádání nezasáhne a díky preventivním opatřením nebude platit ani současný limit jednoho návštěvníka na 15 metrů čtverečních vnitřní plochy. Na dotaz ČTK to uvedli zástupci Výstaviště Praha a společnosti ABF, která provozuje areál PVA EXPO Praha v Letňanech.

Veletrh není možné zrealizovat ze dne na den.

Konání veletrhů a prodejních hospodářských výstav od 10. května vláda zatím povolila ve většině krajů, vyjma Jihočeského, Zlínského a Vysočiny. O režimu na těchto místech by měla rozhodnout na mimořádném jednání ve čtvrtek.

Předseda představenstva Výstaviště Praha Tomáš Hübl kritizuje, že po celou dobu pandemie neexistoval žádný plán a výhled budoucího rozvolňování. „Veletrh není možné zrealizovat ze dne na den, ať už se jedná o akvizici vystavovatelů, reklamu, hledání partnerů či přípravu expozic. A právě z důvodu neschopnosti vlády předložit reálný harmonogram rozvolňování, byla ze strany organizátorů zásadní obava, že naplánované akce a veškerá vynaložená energie nakonec přijdou v niveč. Proto někteří přesunuli své aktivity na příští rok, ale většinově do podzimních měsíců letošního roku,“ uvedl.

Možnost konání veletrhů od 10. května je podle generálního ředitele ABF Tomáše Kotrče velmi omezená přítomností jednoho návštěvníka na 15 metrů čtverečních vnitřní plochy. Po delší době to ale považuje za pozitivní signál, že rozvolňování už se týká i tohoto odvětví. „Veletržní kalendář ABF pro letošní rok startuje automobilovou výstavou Autoshow Praha 27. srpna. Následovat budou další tradiční akce jako například For Arch, Holiday World, For Fishing nebo e-Salon,“ řekl.

Prague Kemp Letňany i muzikálová představení

Současné uzavření se na Výstavišti Praha podle Hübla využívá k uskutečnění stavebních prací. Vznikl například skatepark pro veřejnost a pokračuje se v přípravě dalších investičních akcí. „Pokud bude situace nadále příznivá, doufáme, že budeme moci otevřít výstavu Květina v objektu Rychta, že by mohl proběhnout jarní Dyzajn market a že vypíšeme termíny letních příměstských táborů,“ uvedl dále. V areálu je už na 11. května naplánován koncert kapely Chinaski coby součást projektu Šance pro kulturu. Na léto se počítá s dalšími kulturními akcemi.

Hudbě by mělo v létě patřit i výstaviště PVA EXPO. Podle Kotrče je připravena série koncertů Prague Kemp Letňany a muzikálová představení Hudebního divadla Karlín pod širým nebem.

Veletržní, kongresový a eventový průmysl je pandemií koronaviru jedním z nejvíce zasažených oborů. Prakticky nemůže fungovat od loňského března. Podle ministerstva průmyslu a obchodu odvětví ročně generuje kumulované tržby osm až deset miliard korun. Resort přitom odhaduje pokles obratu od března do října loňského roku o 70 až 90 procent.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Výstaviště Praha

Štítky ČR, služby, vzdělání, koronavirus, vláda, veletrhy, Praha, veletrh, Výstaviště Praha, výstava, Světová výstava, Letňany, pandemie covidu-19, Hudební divadlo Karlín, Chinaski

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veletrhy se přesouvají na podzim či na další rok. Není možné je zrealizovat ze dne na den, uvedlo Výstaviště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.