Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pes v Praze zakousl hnízdící kachnu. Mějte psy pod kontrolou, vzkazují ochránci zvířat

Záchranná stanice hlavního města Prahy pro volně žijící živočichy zveřejnila případ, který skončil fatálně pro volně žijící kachnu z Prahy. Kachna totiž uhynula po napadení volně pobíhajícím psem, který ji pokousal. Zástupci záchranné stanice pro volně žijící zvířata připomínají, že pro ptáky začíná nejnáročnější období v roce.

Ptáci v tomto období hnízdí a pečují o mláďata a například ve Stromovce nebo na různých místech u Vltavy je možné pozorovat kachní rodinky nebo labutě a lysky sedící na vejcích na hnízdech.

„Prosíme, buďte při venčení svých psů k těmto ptačím rodičům a jejich mláďatům ohleduplní. Jsou nyní nejvíce zranitelní. Nepouštějte své psy z vodítek, pokud vás bezpečně neposlouchají a pokud nemáte stoprocentní jistotu, že neublíží žádnému volně žijícímu živočichovi,“ vyzývají zástupci záchranné stanice pro volně žijící živočichy.

Pokud pes přiběhne k hnízdícím ptákům, může to skončit velmi špatně. Mláďata totiž nejsou schopna ulétnout a jsou pro psa, kterého jeho majitel nemá pod dozorem, snadnou kořistí.

Záchranná stanice hlavního města Prahy pro volně žijící živočichy zveřejnila případ, kdy kachna zaplatila životem za nezodpovědnost majitele psa. Pes, kterého nikdo nehlídal, kachnu pokousal tak vážně, že na následky poranění uhynula.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Záchranná stanice hlavního města Prahy pro volně žijící živočichy

Štítky Záchranná stanice hlavního města Prahy pro volně žijící živočichy, kachna, pes, Praha, živočichové, Vltava, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloslav Misot

Chudáci ochránci zvířat... souboj kachny se psem nedopadl dobře a co teď s tím? jakou kampaň zahájit ?

Středa, 28. dubna 2021, 20:48Odpovědět

Pes v Praze zakousl hnízdící kachnu. Mějte psy pod kontrolou, vzkazují ochránci zvířat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.