Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pražská zoo v pondělí otevře své brány návštěvníkům. Zpřístupní venkovní prostory

Od pondělí 12. dubna se otevře zoologická i botanická zahrada v pražské Troji. Pro návštěvníky se otevřou venkovní prostory, pavilony nadále zůstanou uzavřeny. Celý areál zoo se smí naplnit pouze z 20 procent kapacity, to znamená, že zde najednou může být maximálně 4000 návštěvníků. Pražská zoo byla pro veřejnost uzavřena od 18. prosince. Lidé ji podporovali například zakoupením takzvané Stravenky pro zvířata.

Povinné respirátory i počítadlo na internetových stránkách zoo

Zoologická i botanická zahrada nečekají, že by přes týden musely návštěvníky odmítat. Jiné to může být během slunečných víkendů.

Vzhledem k tomu, že areál se podle vládního rozhodnutí smí naplnit pouze na 20 procent kapacity, během víkendů s hezkým počasím nám patrně nezbude, než počet návštěvníků regulovat,“ uvedl ředitel pražské zoo Miroslav Bobek.

Při návštěvě zoo budou povinné respirátory FFP2 nebo jejich ekvivalent, po areálu budou rozmístěny také bezdotykové dezinfekční stojany. Lidé si budou moct koupit občerstvení přes výdejová okénka. Zaměstanci budou celý den sledovat počty návštěvníků, na internetových stránkách Zoo Praha bude v záhlaví umístěno počítadlo, aby lidé měli přehled, jaká je aktuální návštěvnost.

Velikonoční nadílku dnes dostala také zvířata v pražské zoo

Také zvířata v pražské zoo dnes dostala velikonoční nadílku. Například lachtani si pochutnali na rybách, které byly zamražené do tvarů beránků, lední medvědi dostali kromě mražených ryb také proutěná vejce podobně jako slon Max, který zároveň...

Elektronická vstupenka a otevírací doba od 9 do 18 hodin

Zoo doporučuje si zakoupit elektronickou vstupenku, a to prostřednictvím aplikace na TOMTO ODKAZE. Vstupenky ale bude možné zakoupit i na pokladnách zoo. Otevírací doba zahrady bude od 9 do 18 hodin. Ve všední dny bude otevřen hlavní a jižní vchod a návštěvníci budou moct využít jižního parkoviště a parkoviště u zámku. O víkendu pak bude otevřen navíc ještě severní vstup a severní parkoviště.

Pražská zoo je stejně jako ostatní zoologické zahrady v ČR vládním nařízením uzavřena od pátku 18. prosince. Již na konci roku zoo uvedla, že v důsledku koronavirové krize přišla o zhruba 90 milionů korun. Lidé mohou zvířata v době koronaviru podpořit více způsoby. Jedním z nich jsou takzvané Stravenky pro zvířata, kdy lidé podpoří svého zvířecího oblíbence nákupem symbolické krmné dávky.

Lidé koupili stravenky pro zvířata v pražské zoo dosud za 3,5 milionu korun

Téměř 10 tisíc takzvaných stravenek zatím zakoupili lidé s cílem podpořit zvířata v pražské zoologické zahradě, uvedl ředitel zoo Miroslav Bobek. Nákupem stravenky zaplatí její kupce vybranému zvířeti krmnou dávku na den.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Hamerník

Štítky zoo, Praha, otevření, koronavirus, venkovní prostory, ZOO Praha, Troja, vstupenka, Miroslav Bobek, koronavirová krize, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská zoo v pondělí otevře své brány návštěvníkům. Zpřístupní venkovní prostory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.