Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Pražská cukrárna ztvárnila Babiše jako Barona Prášila. Jde o symbol jeho selhání, říká podnikatel

Pražská cukrárna Saint Tropez každoročně připravuje čokoládové vajíčko Egg Tropeziene, které reaguje na významnou společenskou situaci v Česku nebo ve světě. Letos cukráři ztvárnili premiéra Andreje Babiše (ANO) jako Barona Prášila, který se chlubí cizími úspěchy a slibuje nesplnitelné. Čokoládový „baron Babiš“ letí na dělové kouli, v tomto případě vejci, a v ruce drží koronavirus.

„Vejce ze Saint Tropez je pomyslné vystřelení premiéra a celé jeho vlády do propadliště dějin“

„Počínání vlády v čele s premiérem Babišem sleduji z první řady jako malý podnikatel i politik. Denně se potýkám přímo s důsledky pandemie a chaotických vládních opatření. Společně s kamarády podnikateli a živnostníky jsme obětmi zoufale byrokratické, pomalé a nedostatečné vládní podpory. Nejhorší na tom je, že situace trvá už rok a je to jako noční můra, ze které se nemůžete vyspat. Vejce ze Saint Tropez je pomyslné vystřelení premiéra a celé jeho vlády do propadliště dějin, což by bylo i nejefektivnějším řešením pro celou zemi,“ komentuje vznik díla spolumajitel cukrárny Lukáš Otys, který na počátku příštího týdne vejce předá společně s otevřeným dopisem právě premiérovi na Úřadu vlády.

Vejce bude k vidění v cukrárně Saint Tropez v Karmelitské 20, Praha 1 od 6.4. do 11. 4. Pak jej odnese spolumajitel Lukáš Otys na Úřad vlády společně s otevřeným dopisem premiérovi ČR.

Dělová koule je podle Otys zrezlá a děravá úmyslně, aby symbolizovala děravý stát a rozpadající se ekonomiku se zdecimovaným podnikatelským protředím. „Celou čokoládovou skulpturu podpírá ruka nevinného národa, který se stal obětí špatného vedení premiéra „Barona Prášila“ a pomáhá dělové kouli, aby Babiše i s virem odnesla daleko za hranice naší země,“ vysvětluje podnikatel.

Cukrárna navazuje na tradici

Pražská cukrárna touto akcí navazuje na tradici Egg Faberge, každý rok na Velikonoce totiž vyrábí čokoládové vejce reagující na společenské dění. V minulosti cukrárna vyrobila vejce reagující na pontifikaci nového papeže či na počátek pandemie.

Původně byly Fabergého vejce zlaté klenoty ve tvaru velikonočního vejce, které vytvořil ruský zlatník a klenotník Carl Fabergé z rodiny původem hugenotských uprchlíků z Německa a jeho spolupracovníci v původně rodinné klenotnické dílně v Petrohradu na přelomu 19. a 20. století.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv cukrárny Saint Tropez

Štítky cukrárna, Babiš, vejce, Baron Prášil, Praha, Andrej Babiš, Saint-Tropez, koule, Česko, ANO 2011, Peter Carl Fabergé, Lukáš Otys, Úřad vlády České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Verča Sp

Jano, můžu se zeptat na čem frčíte? Prej volme ANO ???????????????????????????? NIKDY

Úterý, 13. dubna 2021, 17:47Odpovědět

Jana Polívková

Nedovedu si představit, kdo by z těch žvanilů a politruků to tady dokázal vést a kdo by nás vyvedl z koronavirové krize. Andrej Babiš není dokonalý, ale záleží mu na lidských životech. Bojuje proti přesile, ostouzen, popliván, urážen. Opoziční politici, kteří nenesou žádnou odpovědnost, jsou naopak chváleni a vydáváni za vzor ctností. V touze po moci klidně obětují na oltář životy lidí. Realita je děsivá. Sobectví, pýcha, mocichtivost a velký nechutný boj o koryta.
Nezapomínejme a na podzim jim to ve volbách spočtěme!

Premiér a vláda dělají co můžou, koronavirus si také dělá co chce a demožumpa jen hází klacky pod nohy a rozšťourává kde může a dělá problémy s každým hlasováním. Prachy by rozdávala kdekomu jako kompenzace, ale pak pro návrh nezvedne ve sněmovně ruku, takže jen divadlo na voliče a někteří jí to baští. A teď si představte dredaře Bartoše, traktoristu Jurečku a politruka kecálistu Fialu, jak to tady vezmou do ruky. To mám husí kůži. Takže jen kecy pro voliče a převolební tanečky.
Babiše znám osobně a nikdy jsem nezažila člověka, který pracuje s takovým nasazením, téměř do úplného vyčerpání a ještě zadarmo. Udělat z něj Barona Prášila, byť čokoládového, není namístě. Babiš splnil sliby a dosáhl téměř všeho co slíbil, splnil snížení daní, zjednodušil a srovnal daňové prostředí, zavedl paušální daň, zrušil superhrubou mzdu, přidal peníze lékařům, sestrám, policistům, hasičům, učitelům, důchodcům, zvedl minimální mzdy, zvedl investice do infrastuktury a další. Vše co slibovali politici po desetiletí ON splnil za 3,5 roku!
Chceme o to zase přijít?
Proto říkám: Volme Andreje Babiše, volme ANO, protože se schopnými lidmi vydělává vždy celé jejich okolí, zatímco všehoschopní ničemové, umí vydělávat pouze na úkor svého okolí.

Čtvrtek, 8. dubna 2021, 10:45Odpovědět

Pražská cukrárna ztvárnila Babiše jako Barona Prášila. Jde o symbol jeho selhání, říká podnikatel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.