Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kreativní Praha dostane od magistrátu 3,5 milionu. Bude rozvíjet lokální identitu

Městský zapsaný ústav Kreativní Praha dostane od magistrátu individuální dotaci 3,5 milionu korun. Peníze využije mimo jiné na rozvoj kulturních a kreativních odvětví nebo na projekty rozvíjející lokální identitu. Vyplývá to z dokumentu, který v pondělí schválili pražští radní. Kreativní Prahu založilo hlavní město v loňském roce a jejím cílem je plánování a podpora rozvoje Prahy v kreativních odvětvích, kultuře a vzdělávání.

Peníze budou využity na strategické plánování, jehož cílem je dlouhodobý sběr dat o kulturní infrastruktuře, kulturních a kreativních odvětvích, publiku a kulturním chování obyvatel. Využity budou rovněž na rozvoj kulturních a kreativních odvětví, jejichž podpora je pro konkurenceschopnou pražskou ekonomiku důležitá.

Třetí oblastí je podpora projektů, jejichž cílem je rozvíjet lokální identitu a umožňovat dostatečný přístup ke kulturní a kulturně-komunitní nabídce co nejširšímu počtu obyvatel.

Kreativní Praha vznikla loni 4. září, což bylo po termínu, do kdy mohli žadatelé zaslat magistrátu formulář s žádostí o grant. Ústav navíc podle dokumentu nezapadá do žádné z kategorií v systémů magistrátních grantů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Kreativní Praha

Štítky Kreativní Praha, kreativa, kultura, Praha, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kreativní Praha dostane od magistrátu 3,5 milionu. Bude rozvíjet lokální identitu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.