Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kde v Praze nemůžeme odpalovat pyrotechniku? Podívejte se na podrobnou mapu

Silvestr a příchod Nového roku je již tradičně spojen s používáním zábavní pyrotechniky. Následky této zábavy každoročně zaměstnávají hasiče i zdravotnickou záchrannou službu. V Praze jsou nově místa, kde je zakázáno zábavní pyrotechniku odpalovat. Podívejte se na přehlednou mapu.

Pražští hasiči slouží během silvestrovských oslav v posíleném počtu oproti současnému stavu. V pohotovosti budou minimálně čtyři dobrovolné jednotky. „Počet požárů způsobených zábavní pyrotechnikou má v posledních letech setrvalý stav. Nejčastěji hoří travní porosty, kontejnery s odpady, okrasné keře nebo věci na balkonech,“ popsal mluvčí hasičů Martin Kavka.

„V loňském roce jsme zasahovali v Praze u 52 požárů, které souvisely se silvestrovskými oslavami,“ uvedl mluvčí a uvedl, že v Praze jsou nově místa, kde je zakázáno zábavní pyrotechniku odpalovat. Mapu najdete zde. „Připomínáme také platnost vládního nařízení o zákazu vycházení od 21. hodiny,“ doplnil Kavka.

Nejčastější příčinou vzniku požárů je podle hasičů lidská nedbalost. Lidé často zanedbávají bezpečnostní předpisy, pyrotechniku nesprávně obsluhují a požáry často vznikají také kvůli používání otevřeného ohně a kouření.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Praha

Štítky pyrotechnika, zákaz, mapa, Praha, zábavní pyrotechnika, požár, silvestr, Martin Kavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde v Praze nemůžeme odpalovat pyrotechniku? Podívejte se na podrobnou mapu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.