Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letošní zimní Srdíčkové dny, které pomáhají vážně nemocným dětem, potrvají až do ledna

Zimní část Srdíčkových dnů, což je sbírka určená na pomoc nemocným dětem, potrvá letos výjimečně od příštího týdne až do konce ledna. Důvodem je pandemie koronaviru. Původně měla sbírka trvat jako obvykle týden, od 29. listopadu do 4. prosince. Organizátorům ale s prodejem předmětů už 20 let pomáhají střední školy a učiliště, které budou příští týden kvůli epidemii zavřené. Sbírka se tak uskuteční podle možností dobrovolníků, nejzazší termín je právě konec ledna, uvedla Maria Křepelková, ředitelka pořádající organizace Život dětem.

Lidé mohou také zaslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS ZIVOT DETEM 60 na číslo 87777, nebo přispět na účet 83297339/0800 pod variabilním symbolem 7777.

Srdíčkové dny se letos prakticky nekonaly

Rodiny s vážně nemocnými dětmi to opravdu nutně potřebují - tento rok pro ně není vůbec dobrý. Jarní Srdíčkové dny se v podstatě nekonaly, podzimní tak z poloviny a nad těmi zimními visí stále otazník,“ uvedla Křepelková. Někteří dobrovolníci se podle ní přihlásili už na příští týden, další se připojí později, až to bude možné.

Zimní sbírka pomůže malé Emily

Tváří charitativní akce je malá Emily, která trpí spinální svalovou atrofií. Rodiče se o jejím onemocnění dozvěděli, když jí bylo přibližně sedm měsíců. „S povděkem přijali od lékařů informaci, že mohou holčičce do míchy třikrát ročně podávat drahý lék Spinrazu, který sice nedokáže nemoc vyléčit, ale umí pozastavit ochabování svalů,“ uvedla Křepelková. Emily absolvuje také speciální rehabilitace, které jsou ale drahé.

Dobrovolníci budou během zimních Srdíčkových dnů nabízet magnetické kolíčky za 30 Kč, reflexní přívěsek ve tvaru delfína za 35 Kč a CD Srdci blíž za 40 Kč. „Za získané finanční prostředky pomůžeme malé Emily a dalším vážně nemocným dětem, které se bez laskavosti nás ostatních neobjedou,“ dodala ředitelka.

Zájemci, kteří by se chtěli zapojit jako dobrovolníci do prodeje předmětů, mohou kontaktovat organizátory na e-mailu zivotdetem@zivotdetem.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Život dětem

Štítky ČR, sociální, zdraví, děti, charita, pandemie covidu-19, Život dětem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní zimní Srdíčkové dny, které pomáhají vážně nemocným dětem, potrvají až do ledna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.