Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé díky novému projektu pražské zoo s názvem Stravenky pro zvířata pomůžou nakrmit padesát druhů zvířat

Pražská zoologická zahrada má novou formu sponzoringu. Zájemci mohou v e-shopu zoo koupit takzvanou stravenku a vybranému zvířeti zaplatit krmnou dávku na den. Stravenky jsou dostupné od soboty 7. listopadu, řekla dnes novinářům mluvčí zahrady Lucie Dosedělová.

Stravenky pro zvířata

Na novém webu STRAVENKY PRO ZVÍŘATA se lidé zakoupením Stravenky zapojí do projektu na podporu zvířat v pražské zoo. Stravenka je určena jako příspěvek na krmení pro jeden z padesáti vybraných zvířecích druhů.

I v uzavřené zoo musíme věnovat našim svěřencům veškerou péči, a tak jsme vděčni za každý příspěvek,“ uvedl ředitel zoo Miroslav Bobek. Zakoupením stravenky lze nyní podpořit padesátku druhů zvířat, o které zoo pečuje. Jsou mezi nimi tapíři, hroši, medojedi nebo gorily. Ten, kdo si stravenku zakoupí, dostane jako poděkování certifikát.

VIDEO: Zavřené pražské zoo mohou pomoci například adopce zvířat, říká ředitel Miroslav Bobek

Pražská zoo dnes zůstala kvůli vládním nařízením v souvislosti s šířením koronaviru uzavřená. Ředitel zahrady Miroslav Bobek uvedl, že jarní ztráty se tímto krokem ještě zvýší o 20 nebo 30 milionů korun. Zároveň dodal, že lidem, kteří by za...

Nejvíce stojí jídlo pro lední medvědy

Už od května funguje podobná forma sponzoringu v Safari Parku Dvůr Králové nad Labem. Přes 6000 lidí utratilo za pozvánky zvířat na jídlo už milion korun. Bezkonkurenčně nejpopulárnějším zvířetem, které lidé zvou na jídlo, je surikata. Na snídani je k 6. listopadu pozvalo 980 lidí, s velkým odstupem následují žirafy, hyeny a fenci, uvedla zoo na webu.

V Praze byl podle mluvčí dosud největší zájem o stravenky pro ďábly medvědovité. K dnešní půlnoci se prodalo 165 stravenek, kterými jejich kupující přispěli na stravu pro čtyři ďábly, obývající v pražské zoo letos otevřený Darwinův kráter. Jeden dospělý jedinec sní každý druhý den asi 800 gramů masa, stravenka pro něj tak vyjde na 50 korun. Zájem je podle mluvčí i o stravenky určené k podpoře hrabáčů kapských a lemurů kata. Prodalo se jich zatím dohromady asi 250.

Nejvíce zaplatí zájemci za příspěvek na obživu ledních medvědů. Cena jedné stravenky pro tyto šelmy činí 600 korun. Lední medvěd podle informací na webu stravenky.zoopraha.cz spořádá třikrát týdně 12 až 15 kilogramů masa s kostí a 15 kilogramů mořských ryb, jako jsou makrely, mořští vlci nebo lososi.

Ztráty 80 milionů kroun

Zoologická zahrada v Troji se návštěvníkům poprvé otevřela 28. září 1931. Do zoo loni zavítalo 1 456 526 návštěvníků. O více než 8000 lidí tak padl její dosavadní rekord z roku 2016. Chová přes 670 druhů zvířat. Patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze.

Zoo jsou pro návštěvníky uzavřené od pondělí 12. října. Vládní opatření má za cíl zpomalit šíření pandemie covidu-19. Ztráty v příjmech ze vstupného, parkovného, prodeje suvenýrů či pronájmu restaurací se tak nyní podle mluvčí odhadují asi na 80 milionů korun. Ztráty už zoo zaznamenala v jarních měsících, kdy byla během první vlny epidemie pro veřejnost také nepřístupná. Návštěvnost byla i v létě nižší než obvykle. Zatímco v uplynulých letech zavítalo do trojské zoo zhruba 1,4 milionu návštěvníků za rok, letos jich zatím bylo 836 165. Výnos ze vstupného loni činil více než 200 milionů korun.

Na pokrytí ztrát vzniklých letos na jaře dostane zoo od svého zřizovatele, tedy od hlavního města, 45 milionů koru.

Zoo v pražské Troji dostane od města 45 milionů korun, které mají pokrýt ztráty z uzavření

Zoologická zahrada v pražské Troji dostane od hlavního města 45 milionů korun. Peníze jsou určeny na pokrytí ztrát vzniklých letos na jaře v souvislosti s pandemií nemoci covid-19, sdělila mluvčí zahrady Lucie Dosedělová. Zahrada je příspěvkovou...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Zoo Praha

Štítky ČR, příroda, koronavirus, zoo, Praha, Troja, pomoc, stravenky, ZOO Praha, jídlo, medvěd lední, Miroslav Bobek, pandemie covidu-19, ZOO Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé díky novému projektu pražské zoo s názvem Stravenky pro zvířata pomůžou nakrmit padesát druhů zvířat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.