Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

REPORTÁŽ: Největší pražský provozovatel únikovek Escape Point nabízí únikové hry i pro děti

PR článek

Escape Point je největší pražským provozovatel únikových her. Nabízí devět her v různých obtížnostech i variantách a k tomu možnost pořádat oslavy. Přečtěte si reportáž z únikovky, ve které zjistíte, v čem je Escape Point jedinečný a proč už únikové hry dávno nejsou zábavou pouze pro dospělé, ale čím dál častěji se do řešení rébusů a dílčích úkolů pouštějí také děti.

Pátrání po rockové hvězdě

Sraz se spoluhráči máme v Belgické ulici u Náměstí Míru. Právě zde se nachází jedna z pražských provozoven Escape Point. Čekáme na posledního opozdilce z našeho týmu a v domluvený čas vstupujeme do dvora, kde už nás čeká majitel Escape Pointu Jindřich Marek.

Po schodech míříme do recepce, kde se dozvídáme, že Escape Point nabízí hned několik témat únikových her. V této pražské provozovně (Belgická 35) jsou umístěny tři hry (Sen, Hvězda, Hrdina) a také prostor pro Oslavu. O pár kroků dál v Polské ulici si mohou týmy zahrát hry Novinář a Pokoj. V Blanické ulici, která je nedaleko provozovny v Belgické ulici, je možné si zahrát Vězení a Případ. V Kobylisích pak hráči zavítají do skutečného protiatomového bunkru, který je přenese zpět v čase až na konec druhé světové války.

My volíme únikovou hru Hvězda. „Čeká vás řešení určitého příběhu, v rámci něhož budete postupně řešit dílčí úkoly, ke kterým budete potřebovat různé indicie,“ začíná Jindřich Marek popisovat základní pravidla hry.

Hrdina vs. Hvězda

Ve hrách Hrdina a Hvězda naleznou hráči mimo jiné i srdíčka a symboly podaných rukou. Podané ruce symbolizují indicie, které jsou potřeba v módu Cooperate, kdy hrají paralelně dva týmy hry Hvězda a Hrdina a navzájem spolupracují. Srdíčka pak symbolizují životy, které si vzájemně ubírají hráči, kteří zvolili deathmatch mód (dva týmy hrají hry Hrdina a Hvězda proti sobě na životy). Nás čeká klasická únikovka. Naším úkolem bude vyřešit úkoly (příběh hry) a dostat se ven. Dostáváme poznámkový list a vysílačku, abychom se v případě nouze mohli spojit s obsluhou.

Nastavitelné módy her:
Hry Hvězda a Hrdina mají kromě nastavitelné obtížnosti (děti/dospělí) zcela unikátní možnosti nastavení módů her.

Time: Účastníci hrají proti druhému týmu, který paralelně hraje jinou hru.
Objective: Jeden tým hraje samostatně vybranou hru.
Cooperate: Jeden tým hraje hru Hvězda a druhý tým hru Hrdina. Navzájem musí týmy skrze obě únikové hry spolupracovat. Bez spolupráce jsou hry nedohratelné.
Deathmatch: Jeden tým hraje hru Hrdina a druhý tým hru Hvězda. Každý tým má čtyři životy. Tým, který jako první přijde o všechny čtyři životy, prohrál. Hra pro něj však nekončí a může ji v časovém limitu dohrát.

Smích i drobný strach z neúspěchu

Ocitáme se na místě, kde se na svoje koncerty připravovala jedna ze slavných rockových hvězd. „Ta hvězda byla známá hlavně tím, že si na svá vystoupení čas od času zvala magické hrdiny. Jenže hrdinové jednou z ničeho nic zmizeli. A chvíli po tom zmizela i ta hvězda,“ dozvídáme se. Naším úkolem je prohledat zázemí rockové hvězdy a zjistit, zda náhodou nenajdeme indicie, které by nám prozradily, co se s ní vlastně stalo.

V maskérně rockové hvězdy pracujeme se stylovými kousky oblečení a hudebními oceněními. Lámeme si hlavu nad tím, jak nám v řešení příběhu mají pomoci hodiny na zdi nebo tourlist, který zachycuje data koncertů rockové star. Nakonec se dostaneme až k bubenickým paličkám a dokonce i ke kytaře.

Abych nezkazil zážitek dalším hráčům, víc neprozradím. Rébusy byly někdy jednoduché a někdy složité. Přijít na řešení všech úkolů nám dalo hodně práce. Smích střídal drobný strach z neúspěchu, ale nakonec jsme vše potřebné vždy vyřešili a naše mise byla úspěšná.

Provozovny Escape Point těží z výborné dostupnosti.

Provozovna v ulici Polská 20 je hned vedle Riegrových sadů a pěšky je vzdálena čtyři minuty chůze od metra Jiřího z Poděbrad.

Provozovna v ulici Čimická 6 je hned vedle metra C Kobylisy.

Provozovna v ulici Belgická 35 je hned na rohu Náměstí Míru.

Provozovna v ulici Blanická 9 je hned vedle Náměstí Míru.

Nejaktuálnější informace najdete na Facebooku nebo na stránkách escapepoint.cz.

Skvělá technická propracovanost hry

Se spoluhráči jsme velmi ocenili zejména technické zpracování hry. „Na hře se mi velmi líbilo právě značné množství technických vychytávek, díky kterým byla hra velmi působivá i pro dospělé,“ popsal svoje dojmy spoluhráč Filip.

Po skončení hry nám Jindřich Marek ukázal tajná zákoutí, na která nemají hráči sebemenší šanci přijít. V nich se nacházela velká spousta kabelů, kontrolek, čidel a dalších technických záležitostí, které způsobí právě to, že si hru daný tým opravdu užije. Všechno bylo propracováno do nejmenšího detailu.

Bravurní technická řešení mi za chvíli začala dávat smysl. „Pracuji v IT firmě jako analytik, konzultant. Chyběla mi však manuální práce, a tak jsem si řekl, že bych mohl postavit nějakou únikovou hru. Nechtěl jsem pouze jednu, ale minimálně dvě. Asi mi to časem přerostlo do trošku většího projektu, neboť aktuálně jsem největším pražským provozovatelem indoorových únikových her,“ říká Jindřich Marek.

Únikové hry jsou čím dál častěji zábava také pro děti

„Naše hry cílí na komplexní pobavení hráčů. Nabízí účastníkům propracované příběhy, jejichž dějové linie jsou variabilní na základě vstupního rozhodnutí. Mají své kouzlo a nezaměnitelnou atmosféru,“ popisuje Jindřich a já musím souhlasit. Na hráče totiž čeká napětí, překvapení, ale také humor, který je spojený s řešením dílčích úkolů.

„Kdybych tam byl sám, tak tam jsem ještě teď a úplně bezradný. Nepřišel jsem snad vůbec na nic. Přišlo mi, že jsem týmu úplně k ničemu,“ svěřuje se další ze spoluhráčů, David. Právě proto je dobré jít hrát ve více lidech. „Ideální počet je tak tři až čtyři. Když hraje třeba šest lidí, stává se, že sice vše najdou, ale neřeknou si to mezi sebou a v důsledku toho nepřijdou na to, jak co použít,“ vysvětluje Jindřich.

Únikové hry nejsou zábava vhodná pouze pro dospělé. Dnes již převládají dětské skupiny nad skupinami dospělých. To se odráží na nabídce her Escape Point, kde je sedm z devíti her vhodných pro děti. Čtyři hry (Hvězda, Hrdina, Vězení, Případ) mají nastavitelnou obtížnost pro děti nebo dospělé. Přímo pro děti jsou určeny hry Sen, Pokoj a Oslava.

Sen

Za hlubokými lesy, dravými řekami a překrásnými pastvinami na hranici s kouzelnou říší víl ležela jedna docela malinká vesnička. Tato vesnička natolik přitahovala jednu z víl, že se tiše, jako myška, každý večer potajmu vydávala na její průzkum. Kdyby však nebylo této víly, tak bych ti tu tento příběh vůbec nevyprávěla. Jednoho večera se totiž víla opět vydala do vesničky, ale co tam uviděla, ji velmi polekalo. Hned se otočila a letěla hledat pomoc…

Pokoj

Známý iluzionista Harry Houdini měl mnoho obdivovatelů a následníků. V jeho šlépějích však nešli pouze dospělí, ale také děti. Žádný trik, ani sebelepší, však nedokáže předčít dětskou fantazii. Když má dostatečný prostor vyniknout, tak může vzniknout něco kouzelného…

Kromě únikovek je připraven i prostor pro oslavy

Kromě únikovek je možné v provozovně v Belgické ulici pořádat dětské oslavy. „Nabízíme prostor upravený pro skupinu lidí, kteří přijdou, sednou si, pobaví se, mohou si přinést vlastní jídlo a pití a je jim k dispozici menší únikovka, autodráha, hračky, šipky nebo molitanové kostky,“ dozvídám se. Skupina, která má o pronájem prostoru zájem, si může vybrat ze čtyř balíčků.

Sleva díky Pražské Drbně

Díky Pražské Drbně si můžete užít hru u Escape Point s desetiprocentní slevou. Stačí při objednávce vyplnit do kolonky Voucher heslo Pražská Drbna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky únikovka, únikové hry, Escape Point, Praha, úniková hra, Jindřich Marek, zábava, slavnost, druhá světová válka, Drbna.cz, Harry Houdini, Blanická, Jiří z Poděbrad, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

REPORTÁŽ: Největší pražský provozovatel únikovek Escape Point nabízí únikové hry i pro děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.