Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Praha šetří. Na Nový rok neuspořádá ohňostroj ani videomapping

Ani ohňostroj, ani videomapping. Vedení hlavního města rozhodlo, že oslavy příchodu roku 2021 budou skromné. Město chce kvůli výpadku příjmů, který způsobil koronavirus, šetřit a proto oželí silvestrovské veselí. Magistrát předpokládá, že kvůli koronaviru přijde v letošním rozpočtu o 12 až 15 miliard korun.

„Hlavní město se v současné době snaží hledat finanční úspory a peníze účelně využívat pro vyrovnání se s ekonomickými dopady epidemie koronaviru a k podpoře Pražanů, seniorů, podnikatelů, sociálně slabých a dalších skupin obyvatel, k podpoře turismu, služeb a dalších oblastí,“ stojí v dokumentu pro radní.

Po dlouhé době tak Praha neuspořádá žádné oslavy spojené s příchodem nového roku. minulosti město tradičně nový rok vítalo 1. ledna ohňostrojem, letos jej nahradilo promítání na budovy, které s sebou podle vedení města nenese negativní důsledky, jako je hluk a stres pro zvířata. Novoroční ohňostroj v metropoli i tak byl, financovala jej veřejná sbírka. Nakonec ho odpálili z bastionu nad parkem Folimanka, nad akcí převzala záštitu Praha 2.

VIDEO: Praha přivítala nový rok videmappingem i ohňostrojem

Praha přivítala nový rok videomappingem na budovu Národního muzea. Projekci s názvem My, Praha sledovaly tisíce lidí, které zaplnily celé Václavské náměstí. První projekce se uskutečnila v 18:15 a další následují 19:15 a 20:15. Akce nahradila...

Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, zábava, Praha, nový rok, ohňostroj, pandemie covidu-19, video mapping

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha šetří. Na Nový rok neuspořádá ohňostroj ani videomapping  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.