Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Praha 12 pomáhá bezbranným. Nenechává žíznit stromy ani živočichy

Během vysokých teplot trpí nejen lidé, ale i zvířata nebo rostliny. Právě nejrůznější živočichové a stromy jsou nejvíce ohroženi suchem, neboť k vodě se dostávají složitě. Městská část Praha 12 z toho důvodu o floru a faunu v těchto parných dnech obzvlášť pečuje.

„Dvakrát týdně zaléváme především novou výsadbu stromů, včetně ovocných a pro ptáky a drobné živočichy jsme do veřejných ploch instalovali přenosná pítka. Na některých místech máme i pevná pítka, mimo jiné před radnicí v Pískové ulici či ve volnočasovém areálu VOSA,“ uvedla místostarostka Prahy 12 Eva Tylová.

Městská část na svém webu vyzývá i občany, aby se do pomoci zapojili. „Především na sídlištích, kde je situace nejhorší mohou ve svém okolí umístit misky s vodou, u kterých se osvěží drobní živočichové jako ježci a hmyz. Pítkem se může stát i poklop od kanálu, který neprotéká," stojí na stránkách.

Speciální pítka pro drobné tvory zřizují i v jiných městských částech. Už dříve jsme psali o tom, jak se do jejich výroby zapojují i děti z Prahy 3.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MČ Praha 12

Štítky pítka, živočichové, stromy, sucho, Praha, strom, městská část, Eva Tylová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 12 pomáhá bezbranným. Nenechává žíznit stromy ani živočichy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.