Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Čím zalévat? V Praze 12 používají dešťovku

Udržitelnost, ohleduplnost vůči životnímu prostředí, ekologie. Tři slova, která jsou poslední dobou stále častěji ve veřejném prostoru zmiňována. Praha 12 se snaží jít ostatním městským částem příkladem. Nejen, že vysazuje nové stromy, dokonce je zalévá takzvanou dešťovkou.

Praha 12 loni i letos vysadila na svém území desítky nových dřevin. Každá výsadba však potřebuje dostatek vody. Jak je obecně známo, více než mráz škodí zejména mladým stromům a keřům nedostatek vláhy. Momentálně sice není takové sucho jako v předešlých letech, protože občas prší, ale pro nové výsadby to nestačí a je potřeba zalévat. Praha 12 k tomuto účelu využívá dešťovou vodu.

„Městská část instalovala u několika budov, kde zůstaly venkovní okapy, nádrže na dešťovou vodu. Jedna z nich je na sběrném dvoře při ulici Generála Šišky. Dešťovou vodu využívá firma pečující o zeleň na zálivku stromů vysazených vloni na podzim. Dešťové vody na zalévání není letos dostatek, ale příští rok nám přibude velká nádrž u nové radnice,“ pochvaluje si Eva Tylová, místostarostka Prahy 12.

Zalévání dešťovou vodou prospívá samotným rostlinám. Voda je pro ně totiž nejpřirozenější, je měkká a bez přidaného chloru. Zároveň je narozdíl od kohoutkové vody chudá na soli a minerály, a díky tomu nedochází k zasolování půdy. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 12

Štítky dešťová voda, zalévání, voda, Praha 12, Praha, povrchová voda, strom, Eva Tylová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čím zalévat? V Praze 12 používají dešťovku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.