Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Oprava bývalé ubytovny Sandra je pozastavena. Dělníci skončili v karanténě

Koronavirus nejspíš zbrzdí rekonstrukci bývalé ubytovny Sandra na Jižním Městě. Kvůli jednomu z nakažených dělníků skončili v karanténě zaměstnanci společnosti Hochtief, která opravu zchátralé budovy provádí.

Ubytovna Sandra či hotel Veritas či hotel Twin je výškový panelový dům nacházející se na pražském sídlišti Jižní Město u stanice metra Opatov. Vlastníkem je Praha 11, budova funguje jako ubytovna či hotel. Má 21 podlaží a výšku 68 metrů (64 metrů bez antény), šedo-hnědou fasádu. Vedle ní se nachází bývalý hotel Opatov zbarvený do žluta. Obě budovy byly postaveny v 80. letech 20. století.

„Přestože se nejedná o zaměstnance zhotovitele, byla v souladu s postupy na zabránění šíření onemocnění covid-19 preventivně nařízena ochranná čtrnáctidenní karanténa u všech zaměstnanců společnosti Hochtief, kteří s uvedeným pracovníkem přišli do styku,“ uvedla mluvčí radnice Anna Kočicová.

Doba pozastavení prací a dodávek se bude odvíjet od pokynů krajské hygienické stanice. S výjimkou ostrahy objektu je nyní místo stavby uzavřeno.

Proměna bývalé ubytovny Sandra začala v loňském roce. Po dokončení by mělo být k dispozici 174 bytových jednotek. Zájemci o ně se mohou hlásit už nyní. O obsazování bude rozhodovat rada městské části, které bude zájemce doporučovat speciální komise. Výše nájemného zatím není určena, ale podle dostupných dokumentů bude nižší, než klasické tržní nájemné.

Byty mají primárně sloužit mladým rodinám, seniorům, učitelům, lékařům, hasičům, strážníkům Městské policie či zdravotním sestrám. V objektu by dále měly vzniknout nebytové prostory, sál pro kulturní akce či jednání zastupitelstva a restaurace.

Foto JiriMatejicek / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Štítky ČR, správa, stavby, koronavirus, Praha, ubytovna, karanténa, Hochtief, hotel, Jižní Město, Opatov, Veritas, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava bývalé ubytovny Sandra je pozastavena. Dělníci skončili v karanténě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.