Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rašínovo a Hořejší nábřeží propojil nový přívoz. Poprvé vyplul dnes dopoledne

Do seznamu pražských přívozů přibyla dnes ráno nová linka. Rašínovo a Hořejší nábřeží propojil tento týden nový spoj. Loď s názvem Šemík, kterou provozuje převozník pražský Zdeněk Bergman, se poprvé odrazila od břehu tento pátek v 10:00 ze Smíchovské strany.

„Chceme z náplavek udělat centrum života obyvatel Prahy. Náplavky budou v těchto místech přes léto programově nabité a věřím, že si to lidé, kteří tráví léto v Praze, užijí,“ říká pražský radní pro majetek Jan Chabr (TOP 09).

Propojení břehů Rašínova a Hořejšího nábřeží bylo jedním z cílů, se kterým do pozice kurátora náplavek letos nastupoval Petr Hozman. 

„Hořejší nábřeží ožilo primárně otevřením kobek. Každá má svůj osobitý charakter a přívozem se cesta k prozkoumání této krásné náplavky ještě zjednoduší. Zároveň se na Hořejším nábřeží připravuje řada akcí, které budou mít nejrůznější zaměření. Mohu už teď prozradit, že se můžete těšit na výstavu v Kobce 17, kterou připravuji s kolegy a Františkem Ortmanem, food akce, řemeslné trhy nebo třeba Parkour festival,“ dodává Petr Hozman.

Součástí pražské integrované dopravy je nyní osm přívozů.

Foto Pražské Benátky

Štítky ČR, MHD, přívozy, Praha, náplavka, Zdeněk Bergman, Jan Chabr, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rašínovo a Hořejší nábřeží propojil nový přívoz. Poprvé vyplul dnes dopoledne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.