Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Modřanech vznikne dům pro startovací bydlení. Nabídne přes třicet bytů

Praha 12 plánuje v Modřanské ulici postavit dům pro startovací bydlení, měl by mít 32 malometrážních bytů. Stavba by mohla začít v roce 2021 na pozemku městské části. Dnes to řekl místostarosta Prahy 12 Jiří Fremr (ODS).

„Bude mít 32 malometrážních bytů o velikosti 1+kk a 2+kk. V přízemí bude mít dům komerční prostory, v nichž budou obchody nebo provozovny služeb pro občany. Zároveň v přízemí počítáme se dvěma byty pro imobilní spoluobčany," uvedl Jiří Fremr.

Praha 12, kde žije zhruba 56 250 obyvatel, je na jihu hlavního města. Městská část zahrnuje celá katastrální území Cholupic, Kamýku, Komořan, Modřan a Točné.

Podle přílohy usnesení rady Prahy 12 by výstavba měla stát maximálně 33 milionů korun bez DPH. Nyní je podle Fremra zpracovaná architektonická studie objektu a připravuje se projektová dokumentace pro stavební a územní řízení. Dokumentaci zpracovává společnost Architektura za 1,1 milionu korun. Fremr uvedl na webu městské části, že stavba by mohla začít ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Jednopokojové byty budou v domě převažovat a jejich velikost by neměla přesáhnout 30 metrů čtverečních. Dvoupokojových bytů by mělo být 13 a budou mít maximálně 50 metrů čtverečních.

Na městském pozemku v Modřanské ulici je nyní podle informací na webu městské části chátrající dům. Původně zvažovaná přestavba tohoto domu na dům pro dostupné bydlení s 22 malometrážními byty je podle usnesení rady neproveditelná.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky byty, startovací bydlení, Modřany, Praha, dům, bydlení, městská část, ODS, Cholupice, Kamýk, Komořany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Modřanech vznikne dům pro startovací bydlení. Nabídne přes třicet bytů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.