Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Výstaviště prošlo rekonstrukcí. Nabízí veřejné griloviště i největší parkourové hřiště v ČR

Během posledních dvou let prochází Výstaviště Praha zásadní rekonstrukcí a rozsáhlý areál v centru hlavního města znovu ožívá. Návštěvníci areálu si budou moci užít nový gastro pavilon, veřejné grily, sportoviště, revitalizovanou zeleň i veřejné plochy.

Dřívější dokončení díky nepřítomnosti návštěvníky

„V době současné krize si všichni ještě více uvědomujeme, jak moc Pražané potřebují místa k odpočinku – areály jako Výstaviště, kde mohou pobýt na čerstvém vzduchu a načerpat síly. Očekáváme také, že v Praze letos přivítáme řadu tuzemských turistů, kteří budou vyhledávat i jiná místa než Karlův most a orloj. Proto jsem rád, že se Výstaviště neustále proměňuje k lepšímu,“ uvedl pražský náměstek pro finance a rozpočet Pavel Vyhnánek, který dodal, že v investicích do Výstaviště hlavní město nechce polevit, protože je vnímá jako jeden z nejlepších nástrojů na podporu ekonomiky v době krize způsobené koronavirem.

Vzhledem k tomu, že v posledních týdnech nebyli v areálu kvůli mimořádné situaci přítomni návštěvníci, se podařilo v předstihu dokončit řadu revitalizačních a rekonstrukčních prací na veřejných prostranstvích, chodnících a zeleni, které začaly už loni.

Nový gastro pavilon i veřejné griloviště

Areál se stal multifunkční plochou, která nabízí široké možnosti trávení volného času. „Ještě nás čeká spousta práce. V horizontu týdnů začneme rekonstruovat bývalou restauraci Bohemia a pro letošní rok jsou rovněž naplánováno zahájení rekonstrukce Křižíkových pavilonů nebo divadla Spirála. Zároveň budou pokračovat úpravy venkovních ploch včetně nového mobiliáře a osvětlení. Těší nás, že pro vedení města je obnova areálu Výstaviště Praha jednou z priorit,“ nastiňuje další plány předseda představenstva Výstaviště Praha Tomáš Hübl.

U nově zbudované brány do Stromovky byl v tomto týdnu otevřen nový gastro pavilon. Od příštího týdne bude možné využívat i veřejné griloviště, na které se bude moci veřejnost rezervovat online. „Nový gastro pavilon byl jedním ze zásadních projektů, kterými chceme zatraktivnit nově revitalizovanou spodní část areálu, a nabídnout nejen sportovní vyžití, ale také možnost trávení volného času s přáteli či rodinou. Současně k nám chceme přilákat i návštěvníky Stromovky,“ dodává Tomáš Hübl.

Největší parkourové hřiště v České republice i obří pískoviště

Investice do areálu v roce 2019 přesáhly 130 milionů korun, z toho revitalizace venkovní plochy ve spodní části areálu, která zahrnovala obnovu travnatých ploch, výstavbu hřišť, herních prvků a nového gastro pavilonu, dosáhla výše 53,8 mil. Kč. Doplněno bylo chybějící propojení se Stromovkou, opravy se dočkalo i více než 2 000 m komunikací a chodníků včetně revitalizace 12 000 m2 travnatých ploch.

Za první čtyři měsíce letošního roku se do revitalizace spodní části areálu investovalo dalších 11 milionů korun. K loni otevřené boulderové stěně, dětskému lanovému hřišti, fitness a workout zóně již od příštího týdne přibude největší parkourové hřiště v České republice, do konce května se také otevře obří pískoviště pro nejmenší. K občerstvení mohou návštěvníci Výstaviště využít bistro Artyčok, restauraci Pražan a také již zmiňovaný gastro pavilon s novým Bistrem NO. 2, kde bude mimo jiné možné zapůjčit si piknikové koše a rovněž zakoupit suroviny pro grilování na veřejných elektrických grilech.

Ohodnoť článek

Foto MHMP

Štítky Výstaviště, Holešovice, veřejnost, Praha, pavilon, rekonstrukce, Česko, Výstaviště Praha, revitalizace, Stromovka, Pavel Vyhnánek, Karlův most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Výstaviště prošlo rekonstrukcí. Nabízí veřejné griloviště i největší parkourové hřiště v ČR  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.