Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Školní obědy dostupné pro každé dítě. Do projektu se zapojila Praha 4

Městská část Praha 4 zapojila některé své základní a mateřské školy do celopražského projektu s názvem Školní obědy dostupné pro každé dítě. Projekt je financován z Operačního programu potravinové a materiální pomoci.

„Čtyři naše základní školy a dvě mateřské se přihlásily do letošní, již šesté výzvy tohoto programu s požadavkem na dotované obědy pro 85 vytipovaných žáků základních škol a třináct dětí z mateřských škol ve školním roce 2020/2021. Faktické čerpání podpory bude ale nakonec s největší pravděpodobností odlišné, protože například pro letošní školní rok bylo vytipováno padesát dětí, reálně jich ale čerpá podporu třináct,“ uvedla starostka Irena Michalcová (ANO 2011), která má ve své gesci školství.

Většina základních škol zřizovaných Prahou 4 dosud využívá možnosti dotovaných obědů pro žáky ze sociálně a ekonomicky slabých rodin prostřednictvím projektu Obědy pro děti obecně prospěšné společnosti Women for women. Jedná se zhruba o jedenáct základních škol a přibližně šedesát dotovaných žáků pro školní rok 2019/2020. Jedna základní škola spolupracuje s nadací Patron dětí a další základní škola s Římskokatolickou farností v Braníku.

Ohodnoť článek

Foto praha4.cz

Štítky oběd, podpora, děti, školy, Praha, projekt, základní škola, školní rok, Irena Michalcová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školní obědy dostupné pro každé dítě. Do projektu se zapojila Praha 4  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.