Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Z Václavského náměstí zmizel poslední stánek s občerstvením

Téměř ihned po zahájení rekonstrukce spodní části Václavského náměstí z tohoto historického místa zmizel poslední stánek z celkových šesti. S jejich majiteli vedla Praha dlouholeté spory kvůli dluhům v řádech desítek milionů korun. Václavské náměstí je po odstranění posledního stánku připraveno k rekonstrukci.

Začíná rekonstrukce Václavského náměstí. Dolní část dnes obsadí dělníci

Václavské náměstí dnes obsadí dělníci. V pondělí začíná rekonstrukce dolní části náměstí od Můstku k ústí Vodičkovy a Jindřišské ulice. Hotovo by mělo být na konci příštího roku. Za rekonstrukci zaplatí hlavní město zhruba 330 milionů korun.

„Jsem rád, že se nám podařilo dotáhnout proměnu Václavského náměstí po všech směrech. Lze říci, že trpělivost přináší ovoce. Město vedlo vleklé spory s provozovateli často kritizovaných stánků, již v roce 2013 rozhodlo, že je zde dále nechce. Nicméně symbolicky až nyní, kdy začíná rekonstrukce náměstí, dochází po vleklých sporech k jejich odstranění,“ pověděl k situaci radní Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

FOTO, VIDEO: Slavnostní zahájení rekonstrukce Václaváku dnes rozháněli policisté

Dnes o půl jedenácté dopoledne začala tisková konference k zahájení rekonstrukce Václavského náměstí. Setkání pro novináře probíhalo přímo ve spodní části Václaváku. Už během proslovů prvních řečníků přijela k místu policejní auta,...

Rekonstrukce spodní části začala před týdnem. Stát bude téměř 327 milionů korun. Nově budou vydlážděny povrchy náměstí a osazen nový mobiliář, plánuje se vysazení dvouřadého stromořadí po obou stranách náměstí včetně zajištění zavlažování stromů.

„Pevně věřím, že po dlouhých desetiletích, kdy jedno z českých nejvýznamnějších náměstí bylo více ostudou, nežli pýchou Prahy, z něj uděláme místo, na které budeme v Praze hrdí, a bude to náměstí, které máme opět rádi,“ uzavřel Chabr.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MHMP

Štítky stánek, občerstvení, stavba, Václavské náměstí, Praha, rekonstrukce, Jan Chabr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Václavského náměstí zmizel poslední stánek s občerstvením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.