Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Osud pražské zoo není lidem lhostejný. Během šesti dní přispěli více než 716 tisíc korun

Až neuvěřitelně velkou vlnu solidarity vyvolala výzva k podpoře pražské zoo v době, kdy musí být kvůli vládním opatřením uzavřena. Za pouhých šest dní přispěli příznivci na chov zvířat částkou převyšující sedm set tisíc korun. 

„Jsem moc rád, že se nám podařilo kampaní ještě více podpořit adopce a sponzoring. Některá zvířata už své adoptivní rodiče mají, levhart mandžuský nebo lemur kata, někteří na své nové adoptivní rodiče ještě čekají, například panda červená nebo krajta tygrovitá. Ale i ti se určitě dočkají,“ dodává vedoucí oddělení PR a marketingu Jakub Hritz.

Aktuálně lidé přispěli na chov zvířat adopční částkou 575 245 korun a na sponzorství věnovali 141 073 korun, dohromady tedy 716 318 korun. 

„Úspěch videí na našem youtubovém kanálu Krátce ze zoo nás inspiroval k tomu, abychom vedle zpráv o zvířatech, která naši návštěvníci dobře znají z minulosti, přinášeli také podstatně více informací o mláďatech, jež se narodila či vylíhla v době uzavření zoo. Zájem o jejich adopci a sponzoring nás velice těší a je pro nás velkým povzbuzením. Moc děkujeme, vážíme si toho,“ řekl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Adoptivním rodičem se může stát každý, kdo přispěje ročním příspěvkem, který je u jednotlivých druhů odlišný a je odvozen od ročních nákladů na krmivo a další péči o dané zvíře. Sponzorem pak ten, kdo zaplatí částku minimálně 100 korun na kterékoli zvíře.

Foto ZOO Praha

Štítky ČR, příroda, koronavirus, Praha, zoo, ZOO Praha, Miroslav Bobek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osud pražské zoo není lidem lhostejný. Během šesti dní přispěli více než 716 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.